iOS 8.4.1 nu beschikbaar: dit moet je weten

Wouter Nijsen
13 augustus 2015, 19:53
2 min leestijd
iOS 8.4.1 nu beschikbaar: dit moet je weten

Apple heeft vanavond iOS 8.4.1 beschikbaar gemaakt. De update brengt geen grote veranderingen met zich mee, maar introduceert voornamelijk kleine verbeteringen.

Lees verder na de advertentie.

iOS 8.4.1 nu te downloaden

iOS 8.4.1

iOS 8.4.1 is vanaf nu te downloaden op je iPhone, iPad of iPod touch. iOS 8.4.1 is de eerste update van iOS 8.4 en verhelpt enkele bugs en andere foutjes in het besturingssysteem. Zo zijn er enkele problemen met Apple Music en Beats 1 opgelost, en zijn er achter de schermen een aantal veranderingen doorgevoerd.

iOS 8.4.1 is te downloaden door op je iOS-apparaat naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ te gaan, waarna de update automatisch verschijnt. Tik vervolgens op ‘Download en installeer’ om je apparaat bij te werken. Verschijnt de update niet, dan raden we aan om het over enkele minuten nogmaals te proberen.

iOS 8.4.1 is beschikbaar voor de iPhone 4S en nieuwer, iPad 2 en nieuwer en de iPod touch (vijfde generatie en nieuwer).

Meer over iOS

iOS 8.4 werd eind juni uitgebracht en is de laatste grote update van iOS 8. De update staat voornamelijk in het teken van Apple Music en brengt tevens een vernieuwde muziek-app met zich mee. Deze nieuwe app heeft een design dat meer ruimte biedt voor afbeeldingen van artiesten en albumhoezen.

Apple gaat later dit jaar over op iOS 9. Dit besturingssysteem is niet zo vernieuwend als iOS 8 en iOS 7, maar verbetert vooral de snelheid en stabiliteit van iOS. Dat betekent overigens niet dat er geen nieuwe features aanwezig zijn. Zo wordt er met Proactive een nieuwe manier van zoeken aan iOS toegevoegd. Proactive kan worden geopend door vanaf het homescherm naar rechts te swipen.

Ook Siri wordt met iOS 9 flink verbeterd. De spraakassistent begrijpt voortaan natuurlijk taalgebruik en kan vragen die je stelt in context plaatsen. Ook brengt iOS 9 Apple Pay naar Europa, multitasking naar de iPad, een batterijbesparende modus en een slimme wifi-modus.

Het laatste nieuws over iOS 8.4

Categorie: iOS
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen