‘iOS 8.3 zorgt voor problemen met Touch ID in App Store’

Wouter Nijsen
9 april 2015, 19:03
2 min leestijd
‘iOS 8.3 zorgt voor problemen met Touch ID in App Store’

Verschillende iPhone-gebruikers melden dat na de iOS 8.3-update Touch ID niet meer werkt op hun toestel. De problemen hebben vooral betrekking op de werking van de vingerafdrukscanner in de App Store.

Lees verder na de advertentie.

iOS 8.3 problemen

Hoewel iOS 8.3 veel handige functies met zich meebrengt, lijkt de update niet helemaal foutloos te zijn. Er zijn namelijk verschillende gebruikers die op het Apple-forum en Reddit melden dat Touch ID na de update niet meer werkt in de App Store. Hierdoor is het voor hen niet meer mogelijk om de vingerafdrukscanner te gebruiken bij de aanschaf van een app.

touch id

Er wordt telkens gevraagd om een wachtwoord in te vullen. Opmerkelijk is het feit dat het ontgrendelen van de iPhone wél normaal werkt. De iOS 8.3 problemen dienen zich voor op vrijwel elk iOS-apparaat met Touch ID, zoals de iPhone 5S, iPhone 6 (Plus) en de nieuwste iPads.

Apple heeft nog niet gereageerd op de Touch ID-problemen van iOS 8.3 en het is nog maar de vraag wat het bedrijf uit Cupertino hier tegen gaat doen. Het kan zo zijn dat het een tijdelijke bug is, maar het op korte termijn uitbrengen van een iOS-update behoort wellicht ook tot de mogelijkheden.

Meer over iOS 8.3

Zoals je waarschijnlijk hebt meegekregen, is iOS 8.3 sinds gisteravond beschikbaar. De belangrijkste nieuwe feature van de update is de toevoeging van de Nederlandse taal voor Siri. Ook zijn er 300 nieuwe emoji in iOS 8.3 te vinden, die zijn ingedeeld in overzichtelijke categorieën.

siri ios 8.3

De derde grootschalige update van iOS 8 voegt daarnaast draadloze CarPlay-functies toe, Apple Pay-ondersteuning voor China en tweestapsverificatie voor Google-accounts. Door dit laatste is het niet meer nodig om app-specifieke wachtwoorden te gebruiken om je contacten, agenda en e-mail van Google te beheren. Ook handig zijn de nieuwe schakelaars waarmee je snel tussen 2G-, 3G- of 4G-netwerken switcht.

Lees meer over iOS 8.3

Bron: Reddit
Categorieën: Apple, iOS
Thema: Touch ID

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5S
Apple iPhone 5S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen