Twee handige nieuwe functies die iOS 8.3 biedt

Rutger Otto
23 maart 2015, 8:51
2 min leestijd
Twee handige nieuwe functies die iOS 8.3 biedt

We wisten al dat Siri in iOS 8.3 eindelijk Nederlands ondersteunt, maar daar houdt de vernieuwing niet op. Zo kun je straks gratis apps downloaden zonder wachtwoord en telefoneren via de speaker dankzij Siri.

Lees verder na de advertentie.

iOS 8.3 functies

In iOS 8.3 zijn enkele vernieuwingen opgemerkt die misschien niet direct wereldschokkend zijn, maar die het gebruik van de iPhone wel een stuk gemakkelijker maken.

Bellen via speaker dankzij Siri

Nu Siri vanaf iOS 8.3 ook Nederlands spreekt, kun je het commando geven om iemand te bellen. Als de telefoon aangesloten is op stroom, kun je Siri activeren door ‘Hey Siri’ te zeggen. Hands-free dus. Echter, als je Siri voorheen op deze manier vroeg iemand te bellen, ging dat gek genoeg niet automatisch via de speaker. In iOS 8.3 is dat wel het geval.

ios 8.3 speaker

Gratis apps downloaden zonder wachtwoord

In iOS 8.3 is het daarnaast mogelijk om andere instellingen toe te passen voor downloads uit de App Store of van iTunes. Gebruikers kunnen in de volgende update van iOS instellen hoe vaak Apple moet vragen om het wachtwoord om apps aan te schaffen. Zo is aan te vinken dat altijd om het wachtwoord gevraagd moet worden, of pas na vijftien minuten na de laatste download weer.

Dat kan echter al langere tijd in de instellingen van iOS, bij Algemeen en Beperkingen. Voor download-instellingen komt nu een eigen menu, waarbij het zelfs mogelijk is om voor gratis apps wachtwoorden helemaal uit te schakelen. Als je dan bij een gratis app op ‘download’ klikt, hoef je dus niet nog eens je wachtwoord in te voeren.

ios 8.3 itunes

De optie geldt voor mensen die Touch ID hebben uitgeschakeld. Dat komt omdat Apple vindt dat de vingerafdrukscanner zo gemakkelijk en snel werkt, dat het voor gebruikers geen extra moeite kost, wat bij een (lang) wachtwoord wel zo kan zijn.

iOS 8.3 release

Wanneer iOS 8.3 precies uitkomt, is nog onbekend. Momenteel draait er een publieke beta van de iOS-versie, waar je aan kunt meedoen als je je daarvoor inschrijft.

Lees meer over iOS 8.3

Via: 9To5Mac
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen