De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

iOS 8.3 beschikbaar: Siri in het Nederlands en meer

Wouter Nijsen
8 april 2015, 19:20
2 min leestijd
iOS 8.3 beschikbaar: Siri in het Nederlands en meer

Apple heeft zojuist iOS 8.3 uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod touch. De update voegt onder andere de Nederlandse taal voor Siri toe en een groot aantal nieuwe emoji.

Lees verder na de advertentie.

iOS 8.3 voegt Nederlandse Siri toe

ios83-1

Naast het uitbrengen van OS X Yosemite is ook iOS 8.3 door Apple beschikbaar gemaakt. De derde grootschalige update van iOS 8 voegt diverse functies toe. De voornaamste nieuwe feature is natuurlijk het feit dat Siri nu eindelijk Nederlands praat, iets waar al veel gebruikers jaren op zaten te wachten.

Een andere grote toevoeging van iOS 8.3 zijn de 300 nieuwe emoji, die voortaan zijn ingedeeld in categorieën. Deze zijn er nu in verschillende huidskleuren en kun je gebruiken om je berichtjes op te leuken. Met iOS 8.3 hoef je verder voortaan geen wachtwoorden meer in te voeren wanneer je een gratis app uit de App Store wil downloaden.

Waar het voorheen alleen mogelijk was om CarPlay te gebruiken door je iPhone met een Lightning-kabel te koppelen, heeft de dienst nu ook draadloze functies gekregen. Na de update zie je in de instellingen van je iOS-apparaat een nieuw venster verschijnen, waar je de mogelijkheid hebt om je iPhone via bluetooth met CarPlay te verbinden.

Zoals werd verwacht voegt iOS 8.3 ook diverse toevoegingen toe aan de Passbook-app, Apple Pay-ondersteuning voor China en tweestapsverificatie voor Google-accounts. Door dit laatste heb je geen app-specifieke wachtwoorden meer nodig om je contacten, agenda en e-mail van Google te beheren. Ook zijn er nieuwe schakelaars aanwezig waarmee je gemakkelijk tussen 2G-, 3G-, of 4G-netwerken switcht.

iOS 8.3 downloaden

Je kunt iOS 8.3 downloaden door op je iPhone, iPad of iPod touch naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ te gaan. Hierna zie je automatisch de update verschijnen. De grootte van iOS 8.3 verschilt per apparaat, maar we raden aan om enkele honderden MB’s vrij te houden op je iOS-toestel.

iOS 8.3 is beschikbaar voor de iPhone 4S en nieuwer, iPad 2 en nieuwer en de iPod touch (vijfde generatie).

Lees meer over iOS 8.3

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu