Eerste bèta iOS 8.3 uitgebracht: dit moet je weten

Wouter Nijsen
9 februari 2015, 21:43
1 min leestijd
Eerste bèta iOS 8.3 uitgebracht: dit moet je weten

Hoewel iOS 8.2 voor reguliere gebruikers nog niet beschikbaar is, heeft Apple de eerste bèta van iOS 8.3 beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars en testers. Dit is er allemaal nieuw.

Lees verder na de advertentie.

1. Draadloze functies van CarPlay

iOS 8.3 beta 1

In aanloop naar elke grote iOS-release brengt Apple nieuwe testversies uit voor ontwikkelaars en testgebruikers. De verschijning van iOS 8.3 bèta 1 is opmerkelijk, want iOS 8.2 is nog niet eens uitgerold naar normale gebruiker.

De iOS 8.3 bèta brengt voornamelijk de draadloze functies van CarPlay met zich mee. De features zijn te vinden in de Instellingen-app en een welkome toevoeging. Gebruikers hebben momenteel alleen de mogelijkheid om hun toestel middels een Lightning-kabel met CarPlay te koppelen.

2. Tweestapsverificatie voor Google-accounts

Ook aanwezig is de tweestapsverificatie voor Google-accounts. Een fijne toevoeging, want hierdoor zijn er geen app-specifieke wachtwoorden meer nodig voor het onderhouden van bijvoorbeeld je e-mail, contacten en kalender. Google-gebruikers dienen eerst hun accountinformatie in te voeren in de Instellingen, waarna ze een zescijferige code in moeten voeren. Deze ontvangen ze in een berichtje of aparte applicatie.

3. Meer vernieuwingen in de iOS 8.3 bèta

Verder is er een nieuw emoji-toetsenbord toegevoegd, die ook te vinden is in de laatste versie van OS X Yosemite (versie 10.10.3). Daarnaast zorgt de iOS 8.3 bèta voor Apple Pay-ondersteuning in China, en kunnen gebruikers met nieuwe schakelaars gemakkelijk switchen tussen 2G-, 3G- of 4G-verbindingen.

De release van iOS 8.3 bèta 1 gaat tot slot gepaard met een nieuwe testversie van Xcode, de tool waarmee ontwikkelaars bijvoorbeeld apps maken.

Lees meer iOS 8 nieuws

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen