‘iOS 8.2 release op maandag, en dit is er nieuw’

Wouter Nijsen
5 maart 2015, 18:31
2 min leestijd
‘iOS 8.2 release op maandag, en dit is er nieuw’

Als we de laatste geruchten mogen geloven, wordt iOS 8.2 aanstaande maandag uitgebracht. Apple zou vandaag een testversie van de update naar haar medewerkers en enkele partners hebben verstuurd.

Lees verder na de advertentie.

iOS 8.2 release

Dat meldt BGR op haar website. De site schreef een aantal dagen geleden dat de update deze week al zou worden uitgebracht, maar dat lijkt dus niet te kloppen. De bron claimt wel over het changelog van iOS 8.2 te beschikken, waaruit blijkt dat de update vooral in het teken staat van de Gezondheid-app. Zo worden er diverse verbeteringen doorgevoerd en opties toegevoegd, waardoor de applicatie nog functioneler wordt.

Verder verbetert iOS 8.2 de stabiliteit van de Mail- en Muziek app, de Flyover-functie in de Kaarten-app en enkele features in VoiceOver. Ook voert iOS 8.2 – zoals we van de meeste updates gewend zijn – een heleboel bugfixes door, zodat de resterende foutjes uit iOS 8 worden gehaald.

iOS 8.2 tijdens het Apple Watch-event

Een release van iOS 8.2 op aanstaande maandag zou overigens niet eens zo opvallend zijn. Vanaf 18:00 uur vindt dan namelijk het zogenoemde ‘Spring Forward’-evenement plaatst, waar Apple hoogstwaarschijnlijk met meer details gaat komen over de Apple Watch.

Opvallend is dat de smartwatch niet in de changelog wordt genoemd, terwijl toch al maandenlang wordt gesuggereerd dat iOS 8.2 in het teken zou staan van ondersteuning voor de Apple Watch. Wellicht dat hier aankomende maandag meer duidelijkheid over komt.

apple watch event

Daarnaast gaan er al enkele weken geruchten dat iOS 8.2 relatief snel wordt opgevolgd door iOS 8.3, al is een precieze releasedatum nog niet bekend. Ook over iOS 8.3 weten we al het een en ander. Zo gaat de update er hoogstwaarschijnlijk voor zorgen dat Siri Nederlands gaat praten, iets waar veel gebruikers al jaren naar uitkijken.

Tot slot voegt iOS 8.3 nieuwe draadloze CarPlay-functies, tweestapsverificatie voor Google-accounts, een nieuw emoji-toetsenbord en Apple Pay-ondersteuning voor China toe. Ook worden er waarschijnlijk nieuwe schakelaars voor 2G-, 3G-, en 4G-verbindingen geïmplementeerd.

Lees meer over iOS 8.2

Bron: BGR
Categorie: iOS
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen