‘iOS 8.2 met Apple Watch-ondersteuning komt in maart’

Rutger Otto
5 februari 2015, 9:02
2 min leestijd
‘iOS 8.2 met Apple Watch-ondersteuning komt in maart’

Apple zou iOS 8.2 gepland hebben staan voor de volgende maand. De grootste vernieuwing in de software zal ondersteuning zijn voor de Apple Watch, die in april uit moet komen.

Lees verder na de advertentie.

iOS 8.2 Apple Watch-ondersteuning

Dat meldt BGR. Apple werkt al een tijdje aan de volgende grote update voor het mobiele besturingssysteem. Deze week kwam de iOs 8.2 beta 5 uit voor ontwikkelaars, met vernieuwingen in WatchKit, het platform waar de Apple Watch-ontwikkelaars gebruik van maken om apps voor de wearable te ontwikkelen.

Het aantal beta’s dat al is uitgegeven, doet wellicht vermoeden dat iOS 8.2 niet lang meer op zich zal wachten. Volgens BGR komt de software volgende maand uit, maar zal de lancering gepaard gaan met een speciaal Apple-evenement. Hier zal waarschijnlijk meer uit de doeken gedaan worden over de Apple Watch en wordt de nieuwe 12-inch MacBook Air verwacht. BGR schrijft hierover het volgende:

Van een betrouwbare bron hebben we gehoord dat Apple iOS 8.2 in maart uitbrengt. Hoewel iOS 8.2 enkele grote verbeteringen belooft, zal de grootste vernieuwing zijn dat het ondersteuning biedt voor de Apple Watch. Verschillende ontwikkelaars is gevraagd om Apple Watch-apps alvast in te dienen zodat Apple ze kan testen, en enkele daarvan zullen hun opwachting waarschijnlijk maken bij Apples aankomende evenement. Daar zal Apple meer informatie verstrekken over de Apple Watch en wellicht over de nieuwe generatie MacBooks.

apple watch april

Evenement rond de Apple Watch

Hoewel we het niet zeker weten, klinkt het bericht aannemelijk. Gisteren verscheen echter een bericht van het doorgaans betrouwbare iGen, dat Apple deze maand al een evenement zal organiseren. Als mogelijke datum wordt 24 februari genoemd. Als we er meer over weten, lees je dat uiteraard op iPhoned.nl.

Langzaam maar zeker wordt iOS 8 omarmd door iOS-bezitters. Volgens de laatste cijfers staat iOS 8 inmiddels op zo’n 72 procent van alle iOS-apparaten. De adoptie van het besturingssysteem gaat echter niet zo snel als Apple zou willen. Vorig jaar rond deze tijd draaide iOS 7 al op ruim 80 procent van de toestellen.

Lees meer over de Apple Watch

Via: BGR
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen