‘iOS 8.1 release vindt op 20 oktober plaats’

Wouter Nijsen
2 oktober 2014, 10:20
1 min leestijd
‘iOS 8.1 release vindt op 20 oktober plaats’

Er gaan sterke geruchten dat de iOS 8.1 release op 20 oktober aanstaande plaatsvindt. Volgens ingewijden moet de update Apple Pay klaarstomen en diverse bugs verhelpen.

Lees verder na de advertentie.

iOS 8.1 release

iOS 8.1 release

iOS 8 verscheen ruim twee weken en beloofde Apple’s meest geavanceerde mobiele besturingssysteem ooit te zijn. Toch wordt de nieuwe iOS-versie geteisterd door rare bugs en andere foutjes. Een eerste update om deze problemen te verhelpen, werd al snel door Apple ingetrokken omdat deze meer bugs introduceerde. Zo meldden veel gebruikers dat hun telefoonbereik wegviel en dat de vingerafdrukscanner niet meer naar behoren werkte. iOS 8.0.2 loste deze kritieke problemen op, maar is nog steeds alles behalve foutloos. De iOS 8.1 release is naar verluidt aanstaande en wordt nog deze maand gelijktijdig met betaalplatform Apple Pay gelanceerd.

Apple Pay

iOS 8.1 release

De iOS 8.1 beta, die afgelopen maandag voor ontwikkelaars verscheen, bevat Apple Pay-instellingen en volgens Bank Innovation heeft Apple deze toegevoegd om zo haar nieuwe betalingssysteem te kunnen testen.

Apple kondigde eerder al aan Apple Pay in oktober te willen uitbrengen en een releasedatum op 20 oktober lijkt dus aannemelijk. Op die datum verschijnt het nieuwe mobiele betalingssysteem echter alleen in de VS. Nederlandse gebruikers kunnen hoogstwaarschijnlijk pas volgend jaar met Apple Pay aan de slag, het is echter nog niet bekend welke partijen in ons land meewerken.

Meer iOS-updates in 2015

Begin deze week meldde 9to5Mac dat Apple al hard aan het werk is met iOS-versies 8.1, 8.2 en 8.3. Nu de iOS 8.1 release plaats lijkt te vinden op 20 oktober, is de verwachting dat we de andere grote updates volgend jaar tegemoet kunnen zien. Het is nog niet bekend welke specifieke features de updates gaan toevoegen.

Lees meer nieuws over iOS 8

Categorieën: Apple, iOS
Thema's: Apple, Apple Pay

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen