iOS 8.1 release aankomende maandag: 3 zaken die je moet weten

Rutger Otto
17 oktober 2014, 9:12
2 min leestijd
iOS 8.1 release aankomende maandag: 3 zaken die je moet weten

Apple heeft tijdens de presentatie van de nieuwe iPads ook de datum van de iOS 8.1 release bekendgemaakt. De update verschijnt vandaag (20 oktober) en dit weten we over de nieuwe versie.

Lees verder na de advertentie.

Hoofd iOS Craig Federighi maakte er een grapje van, maar veel mensen hadden inderdaad ‘feedback’ op iOS 8. Na release zaten er veel bugs en fouten in. Zo was de Gezondheid-app voor derde partijen onbruikbaar en viel het bereik van iPhones na de eerste kleine update van iOS 8 helemaal weg. Wat is er in elk geval nieuw in iOS 8?

iOS 8.1 release

1. De Filmrol is terug

In iOS 8 verdween de Filmrol, waarin al je genomen foto’s op een grote hoop lagen. Dit werd vervangen door het mapje ‘Onlangs toegevoegd’, waarmee je alleen de foto’s van de afgelopen 30 dagen kon bekijken. Veel mensen klaagden dat ze de Filmrol misten en Apple geeft daar nu gehoor aan. Vanaf aanstaande maandag kun je al je foto’s weer gewoon in één map bekijken. Althans, dat vermoeden we, want Apple ging er verder niet op in. Alleen de naam terugveranderen zou flauw zijn.

2. Nieuwe Foto’s-app

Apple introduceert met iOS 8 ook de publieke beta van de nieuwe Foto’s-app, die samenwerkt met iCloud. Het onderling uitwisselen van bestanden wordt steeds belangrijker voor Apple en straks kun je jouw kiekjes en filmpjes op elk apparaat bekijken. Ook als je een foto aanpast, wordt die verandering meteen doorgevoerd op andere iDevices. Apple hoopt daarbij dat meer mensen gebruik zullen maken van iCloud, waarmee je meer ruimte vrijhoudt op je toestel, terwijl al je foto’s bewaard blijven en altijd toegankelijk zijn.

ios 8.1 foto's

3. Apple Pay

Met iOS 8.1 kunnen iPhone 6– en iPhone 6 Plus-gebruikers gaan betalen met Apple Pay. Tenminste, in de Verenigde Staten. Over een uitrol naar andere landen werd tijdens de presentatie niets gezegd. Dankzij de nfc-chip aan boord van Apples nieuwe toestellen, is het mogelijk om draadloos te betalen in verschillende winkels en restaurants. Via Touch ID en een extra beveiligde chip kan veilig betaald worden.

Waarschijnlijk is iOS 8.1 vanavond te downloaden. Gebruikers van een iOS-apparaat kunnen gratis updaten naar de nieuwe versie.

→ iOS 8 is momenteel op 48 procent van alle iOS-toestellen geïnstalleerd. Heb jij het nog niet gedaan? Lees dan onze review en laat je overtuigen!

Meer iOS 8.1 nieuws

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen