iOS 8.1.3 downloaden: dit moet je weten

Wouter Nijsen
27 januari 2015, 20:27
1 min leestijd
iOS 8.1.3 downloaden: dit moet je weten

Apple is gestart met de uitrol van iOS 8.1.3. De update lost problemen met opslagruimte tijdens updates op en zorgt ervoor dat enkele vervelende bugs verleden tijd zijn.

Lees verder na de advertentie.

Minder opslagruimte en bugs verholpen

iOS 8.1.3

Door iOS 8.1.3 heb je in de toekomst minder opslagruimte nodig om software-updates te kunnen downloaden en installeren. Dit is een belangrijke verandering, zeker voor oudere iOS-apparaten die minder opslagruimte tot hun beschikking hebben. Met deze toestellen is het soms lastig om updates direct te installeren, zoals het geval was bij de release van iOS 8. Dit besturingssysteem vroeg om meerdere gigabytes aan vrije opslag, wat bij veel gebruikers voor problemen zorgde.

Uiteraard verhelpt iOS 8.1.3 ook de nodige bugs. Zo is er een fout opgelost waardoor sommige gebruikers niet met hun Apple ID-wachtwoord konden inloggen bij Berichten of FaceTime. Ook behoren enkele bugs in Spotlight (de interne zoekfunctie van Apple-apparaten) en met multitaskinggebaren op de iPad nu tot het verleden.

iOS 8.1.3 downloaden

iOS 8.1.3 is beschikbaar voor gebruikers van de iPhone 4S of nieuwer, iPad 2 of nieuwer en de vijfde generatie iPod touch. De grootte van de update verschilt per toestel, maar we raden je aan om minstens 250 á 300MB vrij te maken.

Om de update over-the-air te installeren, dien je op je iOS-apparaat naar ‘Instellingen -> Algemeen -> Software-update’ te gaan en vervolgens op ‘Download en installeer’ te tikken. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om iOS 8.1.3 via iTunes te installeren.

Het laatste nieuws over iOS 8

Categorieën: Apple, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen