3 zaken die je moet weten voordat je updatet naar iOS 8.1.1

Wouter Nijsen
18 november 2014, 10:31
2 min leestijd
3 zaken die je moet weten voordat je updatet naar iOS 8.1.1

We wisten al een tijdje dat Apple spoedig met iOS 8.1.1 zou komen en sinds gisteravond is de update dan ook te downloaden. We lichten 3 zaken uit die je moet weten over iOS 8.1.1.

Lees verder na de advertentie.

1. Betere performance op oudere apparaten

iPhone nieuwsberichten

iOS 8.1.1 is een relatief kleine update, maar dat neemt niet weg dat hij belangrijk is. Vooral voor gebruikers van de iPhone 4S en de iPad 2 is de update belangrijk, want de performance van deze apparaten werd aanzienlijk minder nadat deze geüpdatet waren naar iOS 8.

De toestellen worden aangestuurd door de Apple A5-chip, een verouderde processor in vergelijking met de recente toestellen van Apple. De iPhone 4S en iPad 2 hadden na de update naar iOS 8 zichtbaar moeite met het vloeiend draaien van het besturingssysteem, wat vooral te merken was bij het openen van apps en het swipen tussen schermen. iOS 8.1.1 is beter geoptimaliseerd voor deze apparaten, zodat ze minder traag aanvoelen.

2. Diverse bugfixes

Verder verhelpt de update enkele vervelende bugs waar we sinds de release van iOS 8 last van hebben. iOS 8 zat vol met bugs en veel gebruikers waren ondanks de nieuwe functies dan ook niet blij met de update. Sindsdien zijn er een aantal kleinere updates uitgebracht die de vele foutjes moesten verhelpen, maar volledig bugvrij was het mobiele besturingssysteem niet. Het is nog even afwachten in hoeverre we na de update naar iOS 8.1.1 nog tegen gekke foutjes aanlopen.

3. iOS 8.1.1 downloaden

iOS 8.1.1

We raden gebruikers van de iPhone 4S en iPad 2 aan de update direct te downloaden en te installeren. Dit doe je door naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ te gaan. De update is over-the-air te installeren, maar let hierbij wel op dat je nog minstens 50 procent aan batterij over hebt.

Uiteraard kun je iOS 8.1.1 ook downloaden en installeren via een pc of Mac, door je toestel te synchroniseren met iTunes. De bestandsgrootte van iOS 8.1.1 hangt voornamelijk af van het model iPhone of iPad, maar het is raadzaam om enkele honderden MB’s opslagruimte vrij te houden op je iDevice.

Het laatste nieuws over iOS

Wil je meer weten over de laatste versie van iOS en of het de moeite waard is om te updaten? Check dan onze uitgebreide iOS 8 review. Hieronder lees je verder het laatste nieuws over Apple’s mobiele besturingssysteem.

Categorie: iOS
Device: iPhone 4S

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 4S
Apple iPhone 4S
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's