Downgraden naar iOS 8.1 kan niet meer

Rutger Otto
2 december 2014, 11:11
1 min leestijd
Downgraden naar iOS 8.1 kan niet meer

Het is niet meer mogelijk om terug te gaan naar iOS 8.1 als je iOS 8.1.1 hebt geïnstalleerd. Apple is gestopt met het ondertekenen van die versie.

Lees verder na de advertentie.

iOS 8.1.1 downgraden kan niet meer

Bij elke lancering van een nieuwe besturingssysteem voor mobiele apparaten geeft Apple gebruikers een tijdje de kans om terug te gaan naar een eerdere versie van iOS. Dat is bijvoorbeeld handig als je merkt dat je iPhone ineens wel heel langzaam is geworden na de update.

Apple heeft na de introductie van iOS 8.1.1 twee weken de tijd gegeven om terug te gaan naar iOS 8.1. Die weken zijn nu om en downgraden kan nu niet meer. Hou er dus rekening mee dat als je nu iOS 8.1 hebt geïnstalleerd en je wil updaten naar iOS 8.1.1, dat je dan niet meer terug kan.

iOS 8 batterij

Om te checken of jouw versie van iOS nog door Apple wordt ondersteund, is deze website erg handig. Momenteel staan de vakjes achter iOS 8.1 allemaal op ‘no’. iOS 8.1.1, het meest recente besturingssysteem dat Apple uitbracht, staat logischerwijs op een groene ‘yes’.

iOS 8.1.1 op oudere iPhones

iOS 8.1.1 zou ervoor moeten zorgen dat oudere apparaten zoals de iPhone 4S en de iPad 2 sneller zouden moeten draaien. Sinds iOS 8 klagen gebruikers dat hun toestel langzamer is dan voorheen. iOS 8.1.1 moet zorgen dat het besturingssysteem op die apparaten stabieler draait. Qua snelheid is er een (minieme) verbetering te zien. Voor gebruikers die iOS 8 al hadden geïnstalleerd, is het raadzaam om te upgraden naar de meest recente versie, want tweaks zorgen ervoor dat het besturingssysteem gewoonweg beter werkt, ook op oudere toestellen.

Lees meer iOS 8 nieuws

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen