Eerste versie iOS 8.1.1 beschikbaar voor ontwikkelaars

Gijs Ettes
4 november 2014, 9:34
1 min leestijd
Eerste versie iOS 8.1.1 beschikbaar voor ontwikkelaars

Apple heeft de eerste bètaversie van iOS 8.1.1 voor ontwikkelaars uitgebracht. Zoals het versienummer al doet vermoeden is dit een kleine update voor het mobiele besturingssysteem.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over iOS 8.1.1

ios 8.1.1

iOS 8.1.1 brengt voornamelijk bugfixes en snelheidsverbeteringen met zich mee, waardoor iPhones, iPads en iPods (touch, 5e generaties) soepeler moeten werken. Daarnaast is in de Gezondheids-app tijdelijk de weergave van het bloedglucosegehalte uitgeschakeld. Apple werkt namelijk aan de compatibiliteit van de app met apparaten die deze waarde meten in de eenheid mmol/L.

Voor gebruikers van de oudere iPad 2 en iPhone 4S is het te hopen dat de iOS 8.1.1 update ervoor zorgt dat het besturingssysteem soepeler draait. Op dit moment hebben beide toestellen zichtbaar moeite met iOS 8, wat opvalt wanneer je door de interface navigeert en langs homescreens swipet. Daarnaast hopen we dat bugs achterwege blijven; eerder zorgde iOS 8.0.1 bij veel gebruikers voor problemen met de mobiele ontvangst en de vingerafdrukscanner. Apple trok iOS 8.0.1 vrijwel direct in en kwam vervolgens met een update om de problemen op te lossen. Ook nu nog heeft iOS 8 problemen, bijvoorbeeld met crashende apps.

Naast een bètaversie van iOS 8.1.1 zijn ook (nieuwe) ontwikkelaarsversies voor de Apple TV en OS X Yosemite 10.10.1 beschikbaar geworden.

Het laatste nieuws over iOS

Wil je meer weten over de laatste versie van iOS en of het al de moeite waard is om te updaten? Check dan onze uitgebreide iOS 8 review. Hieronder lees je het laatste nieuws over Apple’s mobiele besturingssysteem.

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen