‘Apple rolt iOS 7.1 update op 15 maart uit’
Wouter Nijsen

Na maandenlang testen lijkt Apple een releasedatum voor de iOS 7.1 update voor ogen te hebben. Apple zou van plan zijn de nieuwe versie van het besturingssysteem voor iPhone en iPad op 15 maart wereldwijd uit te brengen.

Dat meldt het doorgaans betrouwbare AppleInsider op basis van een anonieme bron. De afgelopen tijd konden ontwikkelaars de bètaversie van de iOS 7.1 update flink aan de tand voelen. Apple zou de laatste tips van de testers nog mee hebben kunnen nemen voor de lancering. Of 15 maart echt de concrete datum is lijkt ons onwaarschijnlijk, aangezien die dag op een zaterdag valt.

→ Lees alles over iOS 7.1!

De ervaring leert immers dat Apple zijn firmware-update doorgaans op een doordeweekse dag uitbrengt. Wel is de kans groot dat we in maart met het nieuwe besturingssysteem aan de slag kunnen, zo liet Apple al meerdere malen doorschemeren.

Vernieuwingen iOS 7.1 update

ios 7.1Naar de verwachting zal de iOS 7.1 update niet zo’n radicale verandering worden in vergelijking met de voorgaande versie. Niettemin brengt de nieuwe versie een aantal belangrijke vernieuwingen met zich mee. Zo moet de iOS 7.1 update de iPhone en iPad gestroomlijnder maken en de verschillende elementen van het besturingssysteem meer in één lijn brengen.

Ook wordt de mogelijkheid om te schakelen naar een donker toetsenbord toegevoegd. Daarnaast bevat iOS 7.1 behoorlijke snelheidsverbeteringen en is de telefoon beter bestendig tegen crashes en vastlopers.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.