iOS 7 traag? Integendeel: nauwelijks langzamer dan iOS 6

Roel van Hout
14 juni 2013, 8:00
1 min leestijd
iOS 7 traag? Integendeel: nauwelijks langzamer dan iOS 6

Naast de vele negatieve meningen over het uiterlijk van iOS 7, merken veel ontwikkelaars – want die mogen al met het mobiele besturingssysteem aan de slag – op dat iOS 7 traag is.

Dat komt natuurlijk omdat het een vroege versie van iOS 7 betreft. Uiteraard gaat Apple gaat dit de komende maanden optimaliseren. Toch besloot de onderstaande YouTube-gebruiker de proef op de som te nemen: hij legde een iPhone 5 met iOS 6 naast een iPhone 5 met iOS 7 en liet de beide telefoons het tegen elkaar opnemen.

Natuurlijk is de test niet waterdicht: het is zeer waarschijnlijk dat de beide handen niet precies tegelijk tappen. Toch lijkende meeste apps onder iOS 7 bijna net zo snel te laden, alleen is de animatie voor het openen van een app langzamer. Maar dit kan ook optisch bedrog zijn, omdat een app niet meer vanuit het midden van het scherm wordt geopend, maar vanuit de plek op het scherm waar je je app hebt neergezet.

ios 7Let dus op: de test is op dit moment nog vrijwel nietszeggend, omdat Apple de komende maanden  heel iOS 7 nog zal gaan stroomlijnen. Maar dat het op dit moment al niet of nauwelijks trager dan iOS 6 is, betekent veel goeds.

Via: 9to5Mac

Categorie: iOS
Spotlight: WWDC 2013

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday