iOS 7 slow motion video ontdekt

Roel van Hout
10 juli 2013, 7:43
1 min leestijd
iOS 7 slow motion video ontdekt

De dagen na de release van een nieuwe iOS beta zijn altijd gevuld met spannende iOS-ontdekkingen. De nieuwste: iOS 7 slow motion video functionaliteit.

Lees verder na de advertentie.

De functie werd ontdekt in de iOS 7 beta 3, die maandag voor ontwikkelaars beschikbaar werd gemaakt. Het gaat om een puur software-matige aanpassing: met de standaard iPhone-camera kun je straks filmpjes in 120 frames per seconde, oftewel super slow motion, opnemen.

Het is een geliefde manier van filmen onder met name beoefenaars van extreme sporten. Je kent het wel, dat iemand voorbij glijdt op een snowboard en de daarbij opspattende sneeuw schitterend door het beeld heen vliegt. Op onderstaand filmpje – let wel, NIET met een iPhone geschoten – is mooi te zien hoe dat eruit ziet.

iOS 7 slow motion video geschikt voor iPhone?

iOS 7 slow motion video

Natuurlijk leent slow motion video zich ook voor andere typen opnamen. Maar met name extreme bewegingen, die met het blote oog moeilijker waar te nemen zijn, lenen zich bij uitstek voor deze manier van filmen.

Nu vertrouwen onder andere snowboarders daarbij op speciaal daarvoor ontwikkelde camera’s, die ze op hun helm of snowboard kunnen monteren. Deze stijl van filmen vereist waterdichte en stootvaste camera’s, dus het is de vraag in hoeverre je je iPhone hier werkelijk voor kunt gaan gebruiken.

In ieder geval zou Apple er wel weer door inlopen op concurrent Samsung, dat de functionaliteit introduceerde op de Galaxy S4.

Via: AppleInsider

Categorieën: Geruchten, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen