‘iOS 7 op de iPhone 5C uitgekleed’
Roel van Hout

Tot nu toe is er over de software van de goedkope iPhone nog niets uitgelekt, maar een analist voorspelt dat iOS 7 op de goedkope iPhone geen Siri zal hebben.

Over de iOS 7 compatibiliteit van bestaande iOS-apparaten is al behoorlijk wat bekend, maar nog niet hoe het mobiele besturingssysteem op de goedkope iPhone zal werken.
iOS 7 op de iPhone 5CEen analist van de bank Piper Jaffray voorspelt nu dat de goedkope iPhone in ieder geval geen Siri zal krijgen. Op zich geen vreemd idee: het is wel logisch dat Apple behalve op de hardware, ook op de software zal gaan beknibbelen.

Niet alleen moet de goedkope iPhone ook daadwerkelijk goedkoop zijn, maar er moeten aan de andere kant ook genoeg redenen overblijven om een duurdere iPhone aan te schaffen. Als de iPhones softwarematig volledig gelijk zouden zijn, zouden waarschijnlijk meer mensen geneigd zijn om de plastic buitenkant voor lief te nemen.

Zal iOS 7 op de iPhone 5C meer functies missen?

Het is niet duidelijk welke aangekondigde functionaliteit in iOS 7 niet naar de goedkope iPhone zal komen. Let op: ook het ontbreken van Siri is niet door Apple bevestigd, het gaat puur om een voorspelling.

Het kan echter geen kwaad om er rekening mee te houden dat iOS 7 op de goedkope iPhone minder uitgebreid zal zijn. In de komende weken horen we waarschijnlijk meer! Lees tot die tijd ons iPhone 5C overzicht!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.