Bijna alle iPhone apps krijgen iOS 7 ondersteuning
Roel van Hout

Een heel groot deel van de app-ontwikkelaars is enthousiast over iOS 7: 95 procent van hen is bezig met het toevoegen van iOS 7 ondersteuning aan hun apps.

Het percentage bleek uit een enquête onder app-ontwikkelaars. Alle ontwikkelaars die aan een update werken kregen de vraag of die update bedoeld was om hun app voor iOS 7 geschikt te maken. Op 5 procent na antwoordde iedereen positief.

iOS 7 ondersteuningDat is goed nieuws voor sceptici, die na het verschijnen van de eerste iOS 7 beelden vreesden dat het lang zou gaan duren voordat alle apps in de radicaal veranderde nieuwe iOS-stijl zouden gaan passen. Aangezien op dit moment al zoveel app-ontwikkelaars werken aan een nieuwe layout, zou een groot deel van de apps bij de lancering van iOS 7 deze herfst klaar moeten zijn.

iOS 7 ondersteuning voor apps is broodnodig

Het is maar goed dat zoveel ontwikkelaars de noodzaak van updaten inzien, want de kans dat veel mensen bij iOS 6 zullen blijven hangen lijkt klein: eind juni bleek nog uit cijfers dat inmiddels 94 procent van alle iOS-apparaten op iOS 6 draait.

Omdat de Apple-gebruikers zo update-gezind zijn, is iOS 7 ondersteuning voor apps daarom broodnodig: niet veel gebruikers zullen straks een iOS 6-uiterlijk blijven waarderen. Toegegeven, het is koffiedik kijken, maar we verwachten dat, ondanks de aanvankelijke negatieve reactie van velen op iOS 7, een heel groot deel van de gebruikers alsnog zal updaten.

Nog maar een paar weken, en dan gaan we het zien! Tot die tijd bekijk je de mogelijkheden van iOS 7 in ons iOS 7 overzicht!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.