‘iOS 7 niet vertraagd, Apple neemt extra personeel aan’
Wouter Nijsen

De nieuwe versie van Apple’s mobiele besturingssysteem loopt geen vertraging op. Apple zou meer werknemers hebben op de ontwikkeling van iOS hebben ingezet om de releasedatum te gaan halen.

Dat meldt All Things D op basis van anonieme bronnen. De geruchten gaan al langer in de rondte dat iOS 7 erg vertraagd is. Apple zou het nieuwe mobiele besturingssysteem tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC aankondigen.

iOS 7: op tijd

Verschillende werknemers die aan OSX 10.9, het pc-besturingssysteem van Apple, werken storten zich op verzoek van Apple op iOS 7. De deadline moet gehaald worden. Eenzelfde situatie deed zich ook voor tijdens de release van de originele iPhone. Toen heeft Apple ook enkele werknemers van OS X afgehaald om aan de eerste iOS te werken. Volgens All Things D is het deze keer niet zo ‘hard nodig als de eerste keer’.

Diezelfde bronnen melden dat iOS 7 echt een grote update gaat worden. Jony Ive, hoofd productdesign bij Apple en verantwoordelijk voor het design van onder andere de iPod en Macbook, staat aan het roer van iOS 7 en de grote interface-update. Zo zou iOS 7 veel strakker en simplistischer worden.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.