‘iOS 7 loopt vertraging op, krijgt grote interface make-over’
Wouter Nijsen

Het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple, iOS 7, loopt vertraging op, maar zou door de komst van Apple-ontwerper Jony Ive wel een grote make-over krijgen. De interface zou strakker en meer gestroomlijnd worden.

Dat meldt John Gruber, een bekende Appleblogger die doorgaans betrouwbare informatie doorspeelt. Volgens Gruber gaan iPhone-gebruikers door iOS 7 een grote verandering in het mobiele besturingssysteem van Apple zien.

iOS 7 met Jony Ive

Gruber meldt tevens dat Jony Ive, de ontwerper van veel bekende Apple-producten die nu aan de vernieuwing van iOS werkt, al grote veranderingen in Apple’s mobiele besturingssysteem heeft doorgevoerd. De veranderingen zouden zo drastisch zijn dat iOS-technici van Apple een speciale filter over hun scherm moeten plaatsen om pottenkijkers buiten de deur te houden.

Rene Ritchie van het populaire Appleblog iMore meldt dat Ive’s werk aan iOS veel mensen enorm blij gaat maken, maar dat degenen die van kleine ontwerpfrutseltjes houden teleurgesteld gaan worden. Deze kleine ontwerpeigenschappen, zoals de naald- en draadsteken in Apple’s Find My Friends-app, worden door Ive mogelijk ingeruild voor een strakker en meer minimalistisch design.

Gruber beweert dat de ontwikkeling van iOS 7 vertraging heeft opgelopen en dat Apple-technici die aan OS X 10.9 werken zich plotseling op het nieuwe mobiele besturingssysteem moeten richten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.