iOS 7 lettertype aangepast in beta 3
Roel van Hout

Gisteravond werd de derde beta van iOS 7 voor ontwikkelaars vrijgegeven. We maakten al melding van het licht veranderde lettertype, maar op zojuist verschenen afbeeldingen is goed zichtbaar hoe het nieuwe iOS 7 lettertype zich verhoudt tot het vorige.

iOS 7 lettertype

Het plaatje met de donkergrijze achtergrond, waarbij de tijd op 10.37 AM staat, is het lettertype in beta 2. Op bijgaande afbeelding is goed te zien dat de tekst in de derde beta van iOS 7 verder uit elkaar staat en iets vetter is. Dit maakt het allemaal net iets prettiger leesbaar.

De verandering klinkt behoorlijk minimaal, maar is dat natuurlijk niet: minstens een jaar lang ga je dagelijks meerdere uren naar deze tekst kijken, en dan wil je dat het prettig leesbaar is. Apple zal ongetwijfeld vanuit die motivatie hebben besloten de tekst iets verder uit elkaar te zetten en iets minder dun te maken.

iOS 7 lettertype grote verandering

Over de enorme uiterlijke veranderingen in iOS 7 ten opzichte van iOS 6 raken veel mensen nog steeds niet uitgepraat. Daarbij zijn vooral de erg kleurige app iconen het mikpunt van spot, maar het dunne lettertype betekent ook een enorme koerswisseling ten opzichte van vorige versies van iOS.

In ons iOS 7 overzicht zie je wat je nog meer kunt verwachten van de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem van je iPhone. Ook zetten we de vernieuwingen in iOS 7 beta 3 voor je op een rijtje.

Via: Gizmodo

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.