‘iOS 7 lancering vindt 10 september plaats’

Roel van Hout
27 augustus 2013, 7:23
1 min leestijd
‘iOS 7 lancering vindt 10 september plaats’

De iOS 7 lancering is nabij, maar hoe nabij? Volgens Nuance, ontwikkelaar van spraakbesturingssoftware, verschijnt Apple’s nieuwe mobiele besturingssysteem al op 10 september.

Lees verder na de advertentie.

In de onderstaande e-mail, die het bedrijf naar klanten stuurde, staat te lezen dat ‘zoals waarschijnlijk bekend is bij u, iOS 7 GA zal worden vrijgegeven op 10 september’. Het woord ‘GA’ staat daarin voor ‘General Availability’, wat betekent dat het niet enkel de Golden Master (de definitieve versie vóór publieke release) betreft.

ios 7 lancering

Dat zou een afwijking van Apple’s gewoonlijke schema betekenen: de afgelopen twee jaar werd tegelijk met de nieuwe toestellen iPhone 4S en iPhone 5 een definitieve releasedatum voor de nieuwe iOS-versie vastgesteld. Zo werd de release van iOS 5 op 4 oktober 2011 vastgesteld voor 12 oktober 2011, en werd iOS 6 eveneens pas een week later (op 19 september 2012) dan de aankonding (op 12 september 2012) beschikbaar.

iOS 7 lancering tegelijk met nieuwe iPhones

Ook al heeft Apple 10 september nog niet bevestigd als definitieve datum voor de aankondiging van de nieuwe iPhone 5C en iPhone 5S, sinds bekend werd dat het waarschijnlijk die dag zal zijn, zijn er geen nieuwe data meer opgedoken. Op een eerdere aankondiging van nieuwe toestellen hoef je dus vooralsnog niet te rekenen.

Wil je alles weten over de radicale koerswijziging van Apple met de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem? Lees het in ons iOS 7-overzicht!

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen