iOS 7 kan iPhone-camera glimlach laten herkennen

Wouter Nijsen
26 juni 2013, 13:01
1 min leestijd
iOS 7 kan iPhone-camera glimlach laten herkennen

Apple heeft in de tweede bètaversie van iOS 7 code voor ontwikkelaars verwerkt die de iPhone-camera de mogelijkheid geeft om lachen en knipperen te herkennen.

Lees verder na de advertentie.

Sinds iOS 5 is het al mogelijk om gezichten te herkennen met de camera van de iPhone, maar daar komt in de toekomst misschien lach- en knipperherkenning bij. De camera-app van iOS 7 maakt momenteel nog geen gebruik van de nieuwe functies.

Foto nemen bij een lach

iphone5-camera

Met deze techniek is het bijvoorbeeld theoretisch mogelijk om pas een foto te nemen met de iPhone-camera als iedereen in beeld een lachend gezicht vertoont, of kort na een knipoog.

Apple voegt bij bijna iedere iPhone-generatie wel wat aan de camera-app toe. Bij de iPhone 3G werd geotagging geïntroduceerd, video bij de iPhone 3GS en een panoramamode bij de iPhone 5 en 4S.

Het is daarom goed mogelijk dat – alhoewel de code nu al in iOS 7 is te vinden – Apple de nieuwe functionaliteiten samen met de introductie van een iPhone 5S pas vrijgeeft.

9to5Mac vond ook nog wat andere nieuwe api’s (application programming interface) voor iPhone-ontwikkelaars, bijvoorbeeld om de ingebouwde barcodescanner van de iPhone-camera te benutten of om de autofocus van de iPhone-camera beter te gebruiken.

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen