iOS 7 kan iPhone-camera glimlach laten herkennen
Wouter Nijsen

Apple heeft in de tweede bètaversie van iOS 7 code voor ontwikkelaars verwerkt die de iPhone-camera de mogelijkheid geeft om lachen en knipperen te herkennen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Sinds iOS 5 is het al mogelijk om gezichten te herkennen met de camera van de iPhone, maar daar komt in de toekomst misschien lach- en knipperherkenning bij. De camera-app van iOS 7 maakt momenteel nog geen gebruik van de nieuwe functies.

Foto nemen bij een lach

iphone5-cameraMet deze techniek is het bijvoorbeeld theoretisch mogelijk om pas een foto te nemen met de iPhone-camera als iedereen in beeld een lachend gezicht vertoont, of kort na een knipoog.

Apple voegt bij bijna iedere iPhone-generatie wel wat aan de camera-app toe. Bij de iPhone 3G werd geotagging geïntroduceerd, video bij de iPhone 3GS en een panoramamode bij de iPhone 5 en 4S.

Het is daarom goed mogelijk dat – alhoewel de code nu al in iOS 7 is te vinden – Apple de nieuwe functionaliteiten samen met de introductie van een iPhone 5S pas vrijgeeft.

9to5Mac vond ook nog wat andere nieuwe api’s (application programming interface) voor iPhone-ontwikkelaars, bijvoorbeeld om de ingebouwde barcodescanner van de iPhone-camera te benutten of om de autofocus van de iPhone-camera beter te gebruiken.

  • Categorie:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.