iOS 7 jailbreak vrijgegeven
Roel van Hout

Wij rekenden er op korte termijn al niet meer op, en werden zojuist aangenaam verrast: de iOS 7 jailbreak is beschikbaar!

Het heeft even geduurd – iOS 7 verscheen halverwege september al – maar knutselaars kunnen vanaf nu de beveiliging van hun iPhone heel gemakkelijk kraken. Daardoor wordt het mogelijk om software die niet door Apple is goedgekeurd, op de iPhone te installeren.

Het werkt volgens evasi0n, het jailbreak-team, op alle iPhones die iOS 7 aankunnen. Heb je dus net een nieuwe iPhone 5S gekocht? Ook die kun je jailbreaken. Let wel op: als je je iPhone jailbreakt en er gaat iets mis, dan ben je zelf verantwoordelijk. Apple zal je in dat geval geen service kunnen/willen verlenen.

iOS 7 jailbreak nog in de kinderschoenen

iOS 7 jailbreak

De jailbreak mag dan werken, maar we raden je toch aan om nog even te wachten met jailbreaken. Er schijnen namelijk nog kleine foutjes in te zitten. Ook bevat de iOS 7 jailbreak nog geen volledige versie van Cydia, de alternatieve App Store. We blijven het voor je volgen en laten natuurlijk weten wanneer je zonder risico’s je iPhone met iOS 7 kunt gaan kraken!

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.