‘iOS 7 jailbreak steeds zekerder’
Roel van Hout

Bij een nieuwe iOS-versie hoort een nieuwe jailbreak. De afgelopen jaren zijn hackers er altijd in geslaagd Apple’s mobiele besturingssysteem te kraken. Een iOS 7 jailbreak is ook steeds zekerder.

Prominente iOS-hacker ‘pod2g’ laat op Twitter weten zich “meer en meer zeker over een publieke iOS 7 jailbreak” te voelen. Hij tempert echter meteen het onvermijdelijke enthousiasme door te stellen dat dit niet betekent dat een jailbreak op korte termijn kan worden verwacht.

iOS 7 jailbreak

De definitieve versie van iOS 7 verschijnt voor het grote publiek op 18 september, maar voor ontwikkelaars is de zogeheten Golden Master al uitgebracht. Met die versie is pod2g aan de slag gegaan.

iOS 7 jailbreak? 18 september niet updaten

Voor wie dat niet weet: het jailbreaken van je iPhone zorgt ervoor dat je ook software kunt draaien die niet door Apple is gescreend. Op een iPhone zit alles normaliter potdicht, en niet alle gebruikers zijn het daar mee eens. Een veelgehoord argument is dat je, als je voor een telefoon betaalt, je daar ook mee moet kunnen doen wat je wil.

De hack-community werkt daarom altijd hard aan een manier om iOS naar believen aan te kunnen passen. Zo werd vorige week op de valreep nog de laatste versie van iOS 6, 6.1.4, gekraakt. Wie tevreden is met zijn gejailbreakte iPhone, doet er goed aan om 18 september nog niet te updaten naar iOS 7, anders verlies je een hoop functionaliteit.

Lees alles over wat je wel met iOS 7 kan in onze iOS 7 review en ons iOS 7 overzicht!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.