iOS 7 introduceert ondersteuning voor NL Alert

Wouter Nijsen
19 september 2013, 11:12
1 min leestijd
iOS 7 introduceert ondersteuning voor NL Alert

Nu iOS 7 eindelijk officieel is uitgebracht duiken er steeds meer nieuwe functies op. Zo is inmiddels ontdekt dat Apple met iOS 7 ondersteuning voor de Nederlandse alarmdienst NL Alert heeft geïntroduceerd.

Lees verder na de advertentie.

NL Alert komt naar je iPhone toe via een zogeheten ‘carrier update’. Dit is een speciale update voor je toestel vanuit je provider. Let er daarna wel even op dat NL Alert standaard uit staat. Je zult dus eerst via Instellingen naar Algemeen en dan naar Berichtencentrum moeten gaan. Daar is de schakelaar om te zetten. Apple waarschuwt daarbij wel voor een verminderde batterijduur, iets waar iOS 7 sowieso al enigszins last van heeft.

De carrier update verscheen woensdagavond voor gebruikers van KPN, Vodafone en T-mobile. Vodafone geeft klanten met een Red-abonnement en iPhone 5 bovendien toegang tot 4g na de introductie van iOS 7.

NL Alert wordt geregeld getest

NL Alert wordt ingezet als er bijvoorbeeld een grote brand is waarbij gevaarlijke stoffen in de lucht terecht kunnen komen. NL Alert zendt zijn berichten uit over een aparte frequentie, die ook werkt als het reguliere mobiele netwerk tijdelijk niet beschikbaar is. Tweakers omschrijft het principe treffend: “Het is als een vluchtstrook op de snelweg van het mobiele netwerk.”

NL Alert wordt regelmatig getest. Wanneer dit precies gaat gebeuren is echter nog niet bekend.

Categorie: iOS
Spotlight: Vodafone

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's