iOS 7 installeren kan vanaf 18 september
Wouter Nijsen

Apples nieuwste iOS-versie is vanaf 18 september voor alle iPhones nieuwer dan de iPhone 4 te downloaden. Dit valt samen met de lancering van de nieuwe iPhones.

Update: de zogeheten ‘gold master’ is inmiddels beschikbaar. Dit is de laatste versie voor ontwikkelaars die eigenlijk hetzelfde is als de eerste officiële versie. Verwacht daarom snel onze iOS 7 Review!

iOS 7 werd alweer op 10 juni aangekondigd op de WWDC-keynote van Apple. Vrij direct daarna was een bètaversie van de nieuwe update voor Apples besturingssysteem al te downloaden voor ontwikkelaars. Daarop volgden nog vijf andere bètaversies, die Apples iOS 7 steeds een stapje dichterbij Apple-verfijndheid bracht. De vruchten van al dit werk zijn vanaf 18 september voor iedereen te downloaden.

De komende maand wordt alweer de 700 miljoenste iPhone verscheept, wat er volgens Tim Cook voor zal zorgen dat het aankomende iOS snel het meest populaire mobiele besturingssysteem ter wereld zal worden. “In één nacht zullen honderden miljoen mensen iOS 7 downloaden”, meldt Apple-topman Craig Federighi.

iOS 7 is op alles iPhones vanaf de iPhone 4 te installeren, op alle iPads vanaf de iPad 2 en op de vijfde generatie iPod touch-modellen.

Wat iOS 7 installeren allemaal naar je iPhone brengt

De grootste vernieuwing in iOS 7 is natuurlijk het enorm ververste uiterlijk van het Apple iPhone Operating System (als je van volledig uitgeschreven namen houdt). Apple-designer Jonathan Ive heeft de looks van iOS compleet op de schop gegooid. Denk hierbij aan een nieuw lettertype, nieuwe matte icoontjes met zogeheten gradiënten en veel functioneel wit met enkele feller gekleurde elementen.

iOS 7 Review 1iOS 7 Review 2iOS 7 Review 3

Een andere grote toevoeging is het vernieuwde Vergrendelscherm en Controlecentrum. Op het nieuwe Vergrendelscherm vind je voortaan drie handige tabs, die al je afspraken, notificaties en zelfs updates voor apps overzichtelijk groepeert. Het Controlecentrum bied je direct toegang tot allerlei instellingen, zoals de helderheid van je scherm en het aan- of uitzetten van wifi. Op dit vlak heeft Apple eindelijk een slag geslagen die het hard nodig had op iOS-gebied.

Daarnaast is er een compleet vernieuwde Camera-app; worden je foto’s nu automatisch gesorteerd; biedt Facetime de mogelijkheid om te bellen via internet; kunnen apps automatisch worden bijgewerkt, en zijn Mail en Safari enorm vernieuwd. Het is eigenlijk te veel om op te noemen in één nieuwsbericht.

Houd iPhoned in de gaten voor de iOS 7 Review

Wij maken daarom nog één grondig rondje door iOS 7, en publiceren zo snel mogelijk onze review over alle veranderingen. Houd de komende weken iPhoned dus zeker in de gaten als je van alles wat iOS 7 betreft op de hoogte wilt blijven. Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, maak je bovendien kans op een iPhone 5C! Hier staat iOS 7 al standaard op.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.