iOS 7 in beeld en beweging met Vine
Wouter Nijsen

Iedere iPhone-bezitter vraagt zich nu af hoe iOS 7 eruit gaat zien in de praktijk, en of alle verbetering wel echt zo fijn gaan werken als Apple doet beloven. iPhoned heeft de bèta van iOS 7 aan een kort testrondje onderworpen.

[label style=”warning”]Update[/label]Lees alles over iOS 7

Het eerste wat natuurlijk opvalt, is het vernieuwde uiterlijk van iOS. De letters in beeld zijn smaller geworden, met een lettertype dat aan Helvetica Light doet denken. Als je op je homeknop drukt, is dit eerste wat je ziet.

Eindelijk een Control Center

Informatie wordt daarnaast ruimer op je scherm weergegeven, waardoor alles wat minder druk oogt. Met een veeg naar links ga je naar het scherm om je scherm te ontgrendelen; een veeg vanuit de bodem opent het veelbesproken Control Center en eventueel je camera. Dat Control Center is vooral erg fijn, omdat je nu eindelijk bij zaken als je helderheid kan zonder in je instellingen te hoeven duiken.

In de onderstaande Vine zie je een korte demonstratie van deze elementen.Control Center

Vernieuwde uiterlijk van iOS 7 in beeld

Het uiterlijk van iOS 7 is dus van een flinke verandering voorzien, zoals al lang werd voorspeld. De icoontjes van Apples eigen apps zijn matter geworden en de realistische elementen in het design van die apps zijn verdwenen. Wit en grijs voeren daarbij de boventoon, zodat iOS 7 wat strakker oogt en soms zelfs aan het huidige Android doet denken. Sommige apps hebben daarnaast nieuwe functies gekregen.

De verbeteringen aan de Camera en Foto’s werken bijvoorbeeld erg lekker. Al je foto’s worden nu helder opgesplitst in ‘momenten’, waardoor je ze kunt sorteren op datum en locatie. Hierdoor heb je veel minder last van een onoverzichtelijke wirwar bij het doorzoeken van je foto’s, want ze staan niet meer enkel in een grote lijst. De camera van je iPhone biedt nu ook ondersteuning voor vierkante foto’s en enkele filters.

In de onderstaande Vines zie je kort hoe dit nieuwe homescherm eruitziet en ook de nieuwe functies van je iPhone-camera.

….

Nog niet helemaal af

iOS bevat uiteraard nog wel verschillende oneffenheden, maar dat is te verwachten bij een eerste bèta. De iPhone 5 uit de video’s is in ieder geval pas twee keer volledig vastgelopen, tijdens het grondig doorspitten van de nieuwe functies. Als je ook toegang wilt tot de bèta van iOS 7, zul je jezelf moeten registreren als Apple-developer. Dit kost je wel 99 dollar per jaar. Anders wordt het wachten tot ergens dit najaar.

Tijdens de WWDC-keynote van maandagavond hebben wij uiteraard al alles over het nieuwe iOS 7 gemeld.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.