85 procent van iOS 7 gebruikers heeft Siri nooit aangeraakt
Gijs Ettes

Het overgrote deel van de iOS 7 gebruikers heeft de ingebakken app Siri nooit gebruikt. Dat blijkt uit een survey onder 2000 Amerikanen, uitgevoerd door Intelligent Voice.

Intelligent Voice maakt software waarmee spraak kan worden omgezet in tekst en slimme data. Het survey dat het bedrijf heeft uitgevoerd kwam erachter dat het merendeel van de iOS 7 gebruikers Siri nooit heeft aangeraakt. Begin deze maand was de app ook al in het nieuws, toen er de Siri stemactrice de publiciteit zocht.

iOS 7 gebruikers: Siri onnauwkeurig

iOS 7 gebruikers SiriDaarbij vinden veel iOS 7 gebruikers (46 procent) dat Apple de spraakherkenningsfuncties van Siri heeft overdreven en dat deze minder bruikbaar zijn dan vooraf voorgespiegeld. Zo’n 44 procent van de ondervraagden geeft verder aan dat de nauwkeurigheid van Siri in het herkennen van spraakcommando’s matig tot slecht is. Circa 13 procent zegt de nauwkeurigheid hoog te vinden.

De uitkomsten van de survey zijn niet alleen voor Apple, maar voor de hele spraakherkennings-branche slecht nieuws, zo betoogt Intelligent Voice. Volgens het bedrijf is het nog steeds een opkomende techniek waarvan gebruikers niet onrealistisch hoge verwachtingen moeten hebben.

Meer over Siri lees je in de iPhone.nl Siri gids.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.