iOS 7 gebruik ligt op 74 procent – dit zijn de mooiste iOS 7 apps

Roel van Hout
6 december 2013, 12:40
3 min leestijd
iOS 7 gebruik ligt op 74 procent – dit zijn de mooiste iOS 7 apps

Een nieuwe cirkeldiagram op de Apple website laat zien dat het iOS 7 gebruik op 1 december op 74 procent lag.

iOS 7 gebruikDat betekent dat op 26 procent van alle iOS-apparaten die in omloop zijn, nog iOS 6 (22 procent) of een oudere versie (4 procent) staat. Er is altijd een groep gebruikers die niet wil updaten, en natuurlijk zullen er ook nog iOS-apparaten in omloop zijn die versie 7 simpelweg niet aankunnen.

Het zijn cijfers waar Apple ongetwijfeld blij mee is, zeker gezien het feit dat iOS 7 nog geen drie maanden beschikbaar is – de software verscheen iets voor de lancering van de iPhone 5C en iPhone 5S in de eerste serie landen.

iOS 7 gebruik ligt hoger dan dat van Android KitKat

iOS is daarmee veel minder versnipperd dan Android, waarvan de nieuwste versie – KitKat – pas op 1,1 procent van de Android-telefoons draait. Aan de andere kant is dat natuurlijk geen eerlijke vergelijking, aangezien Android-smartphones door veel meer fabrikanten worden gebouwd en ook uiteenlopender qua specificaties zijn.

De leukste iOS 7 apps

De afgelopen maanden zijn er genoeg apps aangepast aan de stijl van iOS 7. We hebben eerder een overzicht gemaakt van de beste iOS7 apps, maar de apps die je echt niet mág missen zetten we hier nogmaals op een rijtje.

Flipboard

Flipboard Inc.

Gratis via App Store

Bij het bijwerken van de Flipboard app voor Apple’s mobiele besturingssysteem gingen de ontwikkelaars verder dan de meeste anderen, door het kijkdoos-effect in de app in te bouwen. Als je je iPhone kantelt, verschuiven daardoor de schermvullende afbeeldingen.

Star Walk - Nachtelijke hemel

Vito Technology Inc.

Gratis via App Store

De makers van Star Walk hebben heel erg goed naar iOS 7 gekeken. Daarbij lijkt ieder onderdeel van het mobiele besturingssysteem nauwkeurig geanalyseerd te zijn: als Star Walk een app van Apple was geweest, hadden we het ook geloofd. Van het lettertype tot de doorzichtige menu’s, het sluit allemaal naadloos aan op iOS 7.

Eén van de meest populaire Twitter-apps, heeft eindelijk de overstap naar iOS 7 gemaakt. De volledig nieuwe app Tweetbot 3 is verschenen in de App Store. Tweetbot 3 is je geld dubbel en dwars waard. De app is helemaal op de schop gegooid om hem te doen passen in iOS 7. Zo is de grijze achtergrond weg en vervangen door een witte, zijn profielafbeeldingen rond in plaats van vierkant, het lettertype lijkt op dat van iOS 7 en hier en daar zijn menu’s doorzichtig.

Twitter

Twitter, Inc.

Gratis via App Store

Ook Twitter heeft zich razendsnel aangepast aan de iOS 7-filosofie. De app is, net als Facebook en Instagram, mooi plat en in effen kleuren: in het geval van Twitter betekent dat veel hemelsblauw, zwart en wit. Tot Tweetbot, met voorsprong de beste Twitter-app in de App Store, met een update komt – wat nog wel even kan duren – is Twitter een meer dan prima alternatief.

Kurrency, travel with real-time currency converter

Dribba Development & Consulting SL

Gratis via App Store

Kurrency is door Apple opgenomen in de speciale iOS 7-sectie in de App Store, en met recht: de app oogt, nee ádemt iOS 7: als hij door Jony Ive persoonlijk ontworpen was, hadden we het ook geloofd. De valuta app is uitgevoerd in zwart en wit, met enkele gekleurde elementen. De opzet en werking van de app zijn eveneens simpel. De app bevat slechts twee schermen: één voor het invoeren van bedragen, en één om valuta te kiezen. Topper!

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

de WhatsApp iOS 7 update is nu beschikbaar in de App Store. Dat betekent een volledig nieuw ontwerp, maar ook wat kleine aanpassingen aan de functionaliteit. Het is minimaal, maar je kunt dankzij de WhatsApp iOS 7 update nu ook foto’s bewerken voor je ze verstuurt. Daarnaast maakt de app vanaf nu gebruik van de lettergrootte van het toestel. En dan nog natuurlijk het belangrijkste: het re-design zelf. Dat mag er zijn: zowel het app-icoon als WhatsApp zelf zijn volledig ‘plat’. Chaticonen zijn rond, en de knoppen onderin bestaan uit lijntjes.

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's