‘E-mailbijlagen in iOS 7 zijn niet versleuteld’
Rutger Otto

Apple claimt op haar website dat bijlagen in e-mails versleuteld worden verstuurd. Maar blijkbaar wordt je privacy toch niet zo goed gewaarborgd. Een beveiligingsonderzoeker ontdekte dat e-mailbijlagen in iOS 7 niet beveiligd zijn.

mail app kleinDe Duitse onderzoeker Andreas Kurtz ontdekte dat meerdere versies van iOS 7, waaronder iOS 7.0.4, iOS 7.1 en de nieuwste update iOS 7.1.1 bijlagen in de mail-app van Apple niet versleutelen.

Dat is een probleem, zeker omdat Apple op haar website schrijft dat dit wel zou moeten. Op de website staat onder de kop iOS: een goed begrip van gegevensbeveiliging het volgende: “Gegevensbeveiliging verbetert de ingebouwde hardwarecodering door de hardwarecoderingssleutel met een toegangscode te beschermen. Dit biedt extra bescherming voor de bijlagen van e-mailberichten en programma’s van andere fabrikanten.”

Kurtz maakte test e-mails aan die hij naar een iPhone 4, 5S en iPad 2 stuurde. Met wat gratis middelen en jailbreaks zag hij alle bijlagen in de iOS 7 e-mail onversleuteld staan.

Apple werkt aan een update

De onderzoeker heeft het probleem meteen gemeld aan Apple. Het bedrijf zegt van de fout te weten. De iOS 7 e-mail app kampt al lange tijd met het lek en er is nog steeds niets aan gedaan. Apple moet dus aan de bak, want het niet versleutelen van bijlagen kan problematische gevolgen hebben voor bedrijven, politici en andere gebruikers van iOS-toestellen. Tegenover iMore laat Apple weten bezig te zijn met een reparatie.

Lees meer iOS 7 nieuws

  • Categorie:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.