iOS 7-concept laat widgets en nieuw lockscreen voor iPhone zien
Wouter Nijsen

Een nieuw en interessant iOS 7-concept laat enkele gewilde nieuwe features in het mobiele besturingssysteem van Apple zien. Een YouTube-video geeft onder andere een beeld van widgets, een nieuw lockscreen en Mission Control voor iOS.

Het concept is bedacht en uitgewerkt door ontwerper F. Bianco, die eveneens afbeeldingen van het concept op fotowebsite Flickr plaatste. Zijn ideeën zijn verfrissend en het is niet ondenkbaar dat technici en ontwerpers bij Apple meekijken. Daarnaast zijn de toevoegingen door Bianco niet zo afwijkend dat ze mogelijk in een volgende iOS-versie kunnen worden toegevoegd.

iOS 7: widgets, lockscreen en Mission Control

8618383285_b48e48b881De grootste verandering in iOS 7 volgens Bianco zou de toevoeging van widgets moeten zijn. Deze widgetmodus biedt apps de mogelijkheid om heel snel informatie of content te laten zien, zoals een klein overzicht van je agenda of de muziekbalk. De widgetmodus wordt in het concept met een dubbele tap op het app-icoon geactiveerd.

Ook het lockscreen is in het concept aangepast. Bianco wil dat het icoontje rechtsonder door andere apps vervangbaar wordt waardoor je snel je favoriete app kan opstarten, zoals de telefoon-app, agenda-app of mail-app. Daarnaast laat Bianco de gebruiker met een swipe van rechts naar links over de klok een nieuwe balk met allerlei handige toggles bereiken. Hier kun je onder andere wifi, Bluetooth of de niet storen-functie aan- of uitschakelen.

Een andere belangrijke toevoeging in het iOS 7-concept is Mission Control, een vernieuwde versie van het multitask-systeem van Apple’s mobiele besturingssysteem. In dit venster kun je snel wisselen tussen apps en specifieke apps of juist alle apps afsluiten. Daarnaast wordt er een preview van de app weergegeven. Zo zie je altijd waar je mee bezig was.

Het iOS 7-concept van Bianco is in onderstaande YouTube-video te bekijken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.