iOS 7 compatibiliteit kort samengevat
Roel van Hout

Nu iOS 7 niet al te lang meer op zich zal laten wachten, kan het geen kwaad om even kort te bekijken hoe het zit met de iOS 7 compatibiliteit: wat zal wel of niet op jouw iPhone werken?

Afgelopen weekend lekte uit dat Apple de nieuwe iPhones waarschijnlijk op 10 september zal onthullen. Dat betekent dat iOS 7 ook niet lang meer op zich zal laten wachten, omdat het gebruikelijk is dat de nieuwste iPhone met de meest recente software wordt uitgerust.

iOS 7 compatibiliteitKan jouw iPhone iOS 7 aan? En welke functionaliteiten zul je moeten missen als je een ouder model hebt? We zetten het voor de functies die op dit moment bekend zijn even voor je onder elkaar!

iOS 7 compatibiliteit: toestellen

  • De iPhones waarop iOS 7 geïnstalleerd zal kunnen worden zijn de iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5 en iPhone 5S.
  • Heb je ook een iPad? Als je een iPad 3, iPad 4 of iPad Mini hebt, zit je goed. Ook de vijfde generatie iPod Touch zal met iOS 7 werken.
  • Dat betekent echter dat de iPhone 3G, iPhone 3GS, iPad, iPad 2 en eerste vier generaties iPod Touch de update niet zullen krijgen.

iOS 7 compatibiliteit: functionaliteiten

  • Filters voor de opname van video’s zijn beschikbaar voor de iPhone 5 en 5S
  • Filter voor het schieten van foto’s zijn beschikbaar voor iPhone 4, 4s, 5, 5S, iPad 3, 4 en Mini en nieuwste iPad Touch.
  • AirDrop is beschikbaar voor de iPhone 5, iPad 4, Mini en nieuwste iPod Touch

iOS 7 compatibiliteit: apps

Een hoop apps zullen kort (of langer) na de release van iOS 7 een update krijgen die ze uiterlijk geschikt maakt voor de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem. Mocht je een iPhone of iPad hebben waarop iOS 7 niet zal werken, wees dan niet bang dat je apps het straks niet meer doen: als het goed is zullen deze apps ook nog gewoon voor iOS 6 worden ondersteund, en zul je niet gevraagd worden ze te updaten. Er kan dus niets door jouw schuld verkeerd gaan.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.