iOS 7 bug laat je bellen vanuit lockscreen
Roel van Hout

iOS 7 is uit. Het werkt prima, maar is nog niet foutloos: een iOS 7 bug stelt je  gebruikers in staat om vanuit het lockscreen nummers te bellen.

Weten hoe het werkt? Het is heel simpel: ga naar de belfunctie voor noodnummers vanaf een met een code vergrendelde iPhone, kies een nummer en druk enkele keren op de groene ‘bel’ knop. Hou dit vol, tot de animatie vastloopt en je een zwart scherm met een wit Apple-logo in beeld krijgt.

Je zou denken dat de iPhone is vastgelopen, maar in werkelijkheid draait de iPhone wel het nummer – het is alleen niet op het scherm te zien. De bovenstaande methode werkt op zowel de iPhone 5 als de iPhone 4.

Apple zal iOS 7 bug oplossen

iOS 7 bugEerder deze week werd er al een andere bug ontdekt die mensen in staat stelde het lockscreen te omzeilen. Apple heeft op beide bugs nog niet gereageerd, maar reken maar dat het bedrijf hard werkt aan een oplossing – een vergrendelde telefoon kunnen gebruiken is natuurlijk ontoelaatbaar. Verwacht daarom binnenkort een update voor iOS 7.

Lees tot die tijd alles over de nieuwe iPhones! We speelden al even met de iPhone 5C en iPhone 5s, en hebben ook een oordeel over iOS 7 geveld. Na de klik!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.