iOS 7 beta 4 hint naar vingerafdrukscanner in nieuwe iPhone
Wouter Nijsen

In iOS 7 beta 4 zijn verwijzingen gevonden naar een vingerafdrukscanner onder de homeknop. Deze is mogelijk terug te vinden in een nieuwe, nog niet aangekondigde iPhone. Deze iPhone gaat waarschijnlijk als de iPhone 5S door het leven.

iOS-ontwikkelaar Hamza Sood maakte zijn vondst bekend via zijn Twitter-account. Hij vond in de vierde bèta van iOS 7 namelijk een map genaamd BiometricKitUI die enkele regels programmeercode bevat die een vingerafdrukscanner omschrijven.

apple wachtwoordHierbij wordt gehint naar het feit dat de homeknop moet worden ingedrukt met een duim. Bij een bepaalde actie zou de vingerafdruk ook van kleur veranderen, maar wat hier precies mee wordt bedoeld is nog niet bekend.

iPhone ontgrendelen met je vinger

9to5mac meldt daarnaast dat een anonieme bron heeft laten weten dat de interface van een vingerafdrukscanner al compleet zou zijn.

Een vingerafdrukscanner kan bijvoorbeeld worden gebruikt om je telefoon te ontgrendelen zonder een cijfercode of patroon in te hoeven voeren, wat natuurlijk erg handig is. Of er verder al specifieke toepassingen voor de technologie zijn, is nog niet bekend.

Er gingen al eerder geruchten rond over een vingerafdrukscanner in een nieuwe iPhone. Het is daarom waarschijnlijk dat de nieuwe functie met een iPhone 5S of later toestel wordt geïntroduceerd. Lees alles over iOS 7 en de nieuwe iPhone 5 in ons handige iOS 7-overzicht en iPhone 5S-overzicht. Hierin staat ook het allerlaatste nieuws.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.