iOS 7 adoptiegraad nu 78 procent, iOS 6 gebruik daalt tot 18 procent

Zoals gebruikelijk bij een nieuwe update van Apples besturingssysteem steeg de iOS 7 adoptiegraad de afgelopen tijd sterk. Inmiddels draaien 78 procent van alle Apple-toestellen op versie 7.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iOS 7 adoptiegraadOp dit moment draait het gros van alle Apple-toestellen, waaronder de iPhone 5S en iPhone 5C, op iOS 7. Het aandeel van oudere versies is de afgelopen tijd als verwacht flink gedaald, maar nog steeds draait 4 procent van alle toestellen op een lagere versie dan iOS 6. Mogelijk vallen hier apparaten als de iPhone 3G onder. Die telefoon werd medio 2008 door Apple op de markt gebracht en heeft iOS 4.2.1 als laatste update ontvangen.

iOS 7 in een notendop

iOS 7 is een drastische verbetering ten opzichte van eerdere versies van het besturingssysteem. De nieuwe versie oogt een stuk platter en strakker dan eerdere versies van iOS. Ook het vergrendelscherm, dat je ziet als je je Apple-toestel inschakelt, is op de schop genomen, waardoor je je toestel nu nog sneller ontgrendelt.

De fijnste nieuwigheid is toch wel het Controlecentrum, dat je tevoorschijn tovert met een veeg naar boven vanaf de onderkant van het scherm. Hier tref je diverse handige snelfuncties aan, die eindelijk te benaderen zijn zonder de instellingen in te duiken. Vliegtuigmodus, wifi, bluetooth, de helderheid van het scherm en zaken als het snel aanzetten van een zaklamp vind je allemaal terug in het Controlecentrum van iOS 7.

Tevens is het in de Camera-app van iOS 7 nu mogelijk verschillende filters over je foto’s te plaatsen en te kiezen voor een vierkant formaat. Twee andere interessante vernieuwingen zijn de introductie van AirDrop en FaceTime Audio. Dankzij eerstgenoemde kun je makkelijk bestanden delen tussen Apple-apparaten, terwijl je in Facetime nu zowel met als zonder video kunt bellen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.