iOS 7 adoptie in de VS iOS 6 voorbij

Roel van Hout
26 september 2013, 14:07
1 min leestijd
iOS 7 adoptie in de VS iOS 6 voorbij

Wereldwijde cijfers zijn vooralsnog helaas niet beschikbaar, maar in de Verenigde Staten is de iOS 7 adoptie die van iOS 6 voorbij.

Lees verder na de advertentie.

Uit cijfers van onderzoeksbureau Chitika blijkt dat van alle iOS-apparaten in de Verenigde Staten 52 procent op iOS 7 draait. Chitika komt tot deze score door te kijken van wat voor apparaat webverkeer afkomstig is. Een percentage van 52 is, iets meer dan één week na de release, geen misselijke score.

iOS 7 adoptie

Toen iOS 7 werd aangekondigd was namelijk lang niet iedereen enthousiast over de grote visuele veranderingen van de nieuwe iOS-versie. Blijkbaar hebben mensen er gedurende de zomermaanden toch aan weten te wennen.

Apple hoogstwaarschijnlijk erg blij met iOS 7 adoptie

Op het Apple-hoofdkwartier in Cupertino zal CEO Tim Cook ongetwijfeld erg tevreden zijn over de cijfers. De adoptie van een iOS-versie is vrijwel altijd één van de eerste dingen waar Apple tijdens presentaties over praat, al was het maar om de fabrikanten van Android-toestellen te plagen.

In vergelijking met Apple is Android immers veel gefragmenteerder, niet in de laatste plaats omdat niet alle Android-toestellen de nieuwere Android-versies aankunnen. Mede daardoor was de iOS 7 adoptie de laatste Android-versie, Jelly Bean, binnen een paar uur al voorbij.

Alles weten over iOS 7? Lees onze iOS 7 review, hoe iOS 7 installeren werkt, en onze iOS 7 tips!

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen