iOS 7 adoptie stijgt naar 80 procent, oudere versies minder populair
Roel van Hout

Het percentage toestellen waarop iOS 7 geïnstalleerd staat, heeft de 80 procent bereikt. Dat meldt Apple op de eigen website. Oudere versies van het mobiele besturingssysteem zijn steeds minder populair.

iOS 7 adoptie

De iOS 7 adoptie is daarmee weer een aantal procentpunten geklommen ten opzichte van een maand geleden, toen deze nog op 78 procent lag. iOS 6 is op dit moment nog geïnstalleerd op 17 procent van de toestellen, en op slechts 3 procent van de iPhones, iPads en iPods staat nog een oudere versie.

Het zijn fijne cijfers voor Apple, dat altijd onderstreept hoe weinig gefragmenteerd iOS is ten opzichte van Android. Sowieso heeft het over de snelheid waarmee iOS 7 is gegroeid niet te klagen gehad: binnen een dag na de release stond iOS 7 al op 13 procent van de apparaten.

iOS 7 adoptie neemt mogelijk nog verder toe met iOS 7.1

Als iOS 7.1 straks is verschenen, kan het zijn dat het percentage nog verder aangroeit: de update voor iOS 7 bevat misschien nog wel elementen die de meest hardnekkige weigeraars over de streep zal kunnen trekken. iOS in the Car zou een belangrijke reden zijn voor sommigen om over te stappen naar de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem.

Wanneer iOS 7.1 verschijnt is niet zeker, maar het aantal beta-versies voor ontwikkelaars ligt inmiddels op 4, dus een release is niet heel ver weg meer. Wil je weten wat er allemaal nieuw zal zijn aan iOS 7.1? We zetten de belangrijkste iOS 7.1 vernieuwingen voor je op een rijtje!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.