Bijna alle iDevices maken inmiddels gebruik van iOS 7
Gijs Ettes

Uit nieuwe adoptiecijfers van Apple blijkt dat bijna alle iDevices gebruikmaken van iOS 7 of hoger. De softwareversie werd september vorig jaar geïntroduceerd en draait nu op 87 procent van alle iPhones, iPads en iPods. Slechts een klein gedeelte van de Apple-toestellen draait nog op iOS 6 (11 procent) of een oudere versie (2 procent) van Apples besturingssysteem.

iDevicesDe adoptiecijfers zijn gebaseerd op data uit de App Store voor de eerste week van april. Een week eerder draaide nog 85 procent van alle iDevices op iOS 7. Het hoge percentage is niet heel opmerkelijk, aangezien ook nog veel oudere Apple-toestellen een update ontvangen. De iPad 2 en iPhone 4 zijn respectievelijk drie en vier jaar oud, maar draaien wel – zij het met wat beperkingen – op iOS 7. Bij Android is dat wel anders: daar stoppen fabrikanten vaak al na anderhalf of twee jaar met updaten.

Alle vernieuwingen in iOS 7

iOS 7 is een van de grootste updates van Apples besturingssysteem van de afgelopen jaren. Naast een compleet nieuwe en strakke interface introduceert deze versie ook een bedieningspaneel met snelle opties om bijvoorbeeld bluetooth, wifi en de vliegtuigmodus in te schakelen. Daarnaast brengt iOS 7 AirDrop met zich mee, een handige feature waarmee je snel bestanden en andere gegevens deelt met andere iOS-gebruikers. Ook fijn is het uitgebreidere berichtencentrum dat informatie toont over agenda-afspraken, nieuwe chatberichten en gemiste oproepen.

iOS 7 iDevicesVerder is multitasking in iOS 7 verbeterd en heeft de camera-app meer functies gekregen. Laatstgenoemde categoriseert foto’s automatisch in kleinere verzamelingen, bijvoorbeeld op basis van locatie en tijd.

De beste iPhone aanbiedingen

De beste huidige acties voor een iPhone in combinatie met een abonnement vind je hieronder. Kijk daarnaast op de iPhone 5S kopen, iPhone 5C kopen en iPhone 4S kopen pagina’s voor het actuele aanbod!

  • Categorie:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.