‘iOS 7.1 wordt al getest door Apple’
Roel van Hout

iOS 7 mag dan komende donderdag pas verschijnen: Apple is naar verluidt al volop bezig met het testen van iOS 7.0.1, 7.0.2 en zelf iOS 7.1.

Dat concluderen analisten van 9to5Mac. Mochten er in iOS 7 dus alsnog storende foutjes zijn geslopen, dan worden die dankzij kleine patches als 7.0.1 en 7.0.2 verholpen. iOS 7.1 zou tegelijk met nieuwe hardware (waarschijnlijk de nieuwe iPad-versies die later dit jaar verschijnen) worden uitgebracht.

Het is gebruikelijk dat Apple in de weken tot de launch van een nieuwe iOS-versie al aan updates werkt; we zagen het vorig jaar ook bij iOS 6: kort na de release werden kleine updates uitgebracht.

Na iOS 7.1: iOS-in-the-Car en iOS 8

iOS 7.1

Als de drie hierboven besproken updates zijn uitgebracht, zal Apple naar verluidt gaan werken aan het integreren van de iOS-in-the-Car functionaliteit.

En dan? Apple is eveneens al druk bezig met het in de steigers zetten van iOS 8, waarin de beperkte functionaliteit van Apple Maps stevig zal gaan worden aangepakt. Het is niet waarschijnlijk dat we op dat gebied dit jaar al hele grote veranderingen op dat gebied zullen gaan zien.

Lees alles over het nieuwe besturingssysteem van Apple op onze iOS 7pagina! Weten wat wij ervan vonden? Check dan de iOS 7 review! En wil je kans maken op een iPhone 5C? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.