De belangrijkste iOS 7.1 vernieuwingen op een rijtje

Gijs Ettes
20 januari 2014, 19:47
2 min leestijd
De belangrijkste iOS 7.1 vernieuwingen op een rijtje

Apple zal binnenkort een van de laatste bètaversies van iOS 7.1 beschikbaar stellen aan ontwikkelaars, wat erop duidt dat de update op korte termijn ook voor consumenten te downloaden is. Wij zetten de belangrijkste iOS 7.1 vernieuwingen daarom voor je op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Een van de belangrijkste software-updates die Apple de afgelopen jaren heeft doorgevoerd, was die van iOS 7. Deze nieuwe versie van Apples besturingssysteem, die sinds afgelopen september beschikbaar is, introduceerde onder andere een nieuw design, een aangepast vergrendelscherm en het bijzonder handige controlecentrum met snelle opties om bijvoorbeeld je draadloze verbindingen in en uit te schakelen. Het was alsof je een nieuwe iPhone had na het installeren van de update.

→ Meer lezen? Check het laatste nieuws met betrekking tot iOS 7.1

iOS 7.1 vernieuwingen

iOS 7.1 zal niet zo’n radicale verandering zijn in vergelijking met de voorgaande versie, maar niettemin brengt de update een aantal belangrijke vernieuwingen met zich mee. Zo moet de update iOS 7 gestroomlijnder maken en de verschillende elementen van het besturingssysteem meer in één lijn brengen. iOS 7.1 bevat tevens behoorlijke snelheidsverbeteringen.

iOS 7.1 vernieuwingen

Bovenstaande screenshots zijn afkomstig van de vorige bèta voor ontwikkelaars en tonen iets andere iconen voor de Telefoon-app, Berichten-app en FaceTime. Daarnaast is het scherm voor inkomende oproepen en het beeld dat je ziet als je je iPhone uitschakelt, onder handen genomen. Ook wordt de mogelijkheid om te schakelen naar een donker toetsenbord toegevoegd. Het is even afwachten of deze iOS 7.1 vernieuwingen ook terug te vinden zijn in de uiteindelijke release van de update.

iPhone 5S-bezitters kunnen foto’s die in burst-modus zijn geschoten in één keer naar Fotostream uploaden en ook wordt het mogelijk tekst vet te maken zonder dat je daarvoor je iPhone hoeft te herstarten. Een laatste iOS 7.1 vernieuwing is te vinden in de camera-app. Een klein geel icoontje laat je hier weten of de HDR-modus of automatische flitser is ingeschakeld.

Datum iOS 7.1 release

Maar wanneer kunnen wij nu als niet-ontwikkelaars aan de slag met de officiële iOS 7.1 update? Apple zelf heeft nog geen datum bekendgemaakt, maar naar verwachting zal de update eind maart worden uitgerold. Houd iPhoned in de gaten voor het laatste nieuws met betrekking tot iOS 7.1 en de release ervan!

Het laatste iOS 7.1 nieuws

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's