‘iOS 7.1 wordt vóór 11 maart internationaal uitgerold’
Gijs Ettes

De iOS 7.1 release vindt naar verluidt plaats vóór 11 maart. Dat beweert althans het Apple-blog Daring Fireball op basis van een nieuwe app die alleen werkt na installatie van de update. De applicatie, waarvan de naam onbekend is, streamt live optredens van het iTunes Festival.

iOS 7.1 releaseHet iTunes Festival is onderdeel van het South by Southwest-evenement (SXSW) dat jaarlijks plaatsvindt in de Amerikaanse stad Austin. Gedurende vijf avonden (11-15 maart) vinden er concerten plaats van bekende bands en artiesten als Coldplay, Imagine Dragons, Keith Urban en Pitbull. De optredens zijn live te bekijken op de pc, Mac en dus waarschijnlijk ook op de iPhone, iPad en iPod Touch. Geef je de voorkeur aan het grote scherm, dan kun je ze ook streamen middels een Apple TV.

iOS 7.1 release: een kleine update

Naar verwachting zal de iOS 7.1 update niet zo’n radicale verandering worden in vergelijking met 7.0. Niettemin brengt de nieuwe versie een aantal belangrijke vernieuwingen met zich mee. Zo moet de update de iPhone en iPad gestroomlijnder maken en de verschillende elementen van het besturingssysteem meer in één lijn brengen.

Ook wordt de mogelijkheid om te schakelen naar een donker toetsenbord toegevoegd. Tot slot bevat iOS 7.1 behoorlijke snelheidsverbeteringen en moet de update crashes en vastlopers voorkomen.

Lees het laatste iOS 7.1 nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.