Onderzoek: ‘iOS 7.1 is de meest stabiele iOS-versie óóit’

Wouter Nijsen
24 maart 2014, 10:22
1 min leestijd
Onderzoek: ‘iOS 7.1 is de meest stabiele iOS-versie óóit’

Heb jij regelmatig last van vervelende crashes, vastlopers of andere stabiliteitsproblemen op je iPhone of je iPad? Dan doe je er waarschijnlijk goed aan om te upgraden naar iOS 7.1. Uit onderzoek van Crittercism blijkt dat het laatste besturingssysteem het meest stabiele en betrouwbare tot nu toe is.

De onderzoekers van Crittercism hebben talloze data verzameld van iDevices die op verschillende besturingssystemen draaiden. Zij kwamen tot de conclusie dat het meest recente besturingssysteem relatief weinig crashes en vastlopers kent. Zo heeft iOS 7.1 een crashrate van om en nabij anderhalf procent. Daarmee scoort de versie beduidend beter dan voorgaande versies, die allen een crashrate van boven de twee procent hadden.

iOS 7.1 crashes komen minder voor

iOS 7.1 crashesKijken we naar de volledige versies, dan zien we eveneens een positieve ontwikkeling. Zo hadden gebruikers van iOS 6 nog regelmatig last van vastlopers en crashes, en werd dat met iOS 7 een stuk minder. Dat besturingssysteem kende een crashrate van 2,1 procent.

Toch zorgt de introductie van iOS 7.1 niet alleen maar voor lovende commentaren. De installatie van iOS 7.1 heeft bij sommige Apple-toestellen een negatief effect op de accuduur, zo schreef ArsTechnica vorige week. Vooral de iPad Mini, iPhone 5S en iPhone 4S hebben te maken met een kortere accuduur dan voorheen het geval was.

Op 10 maart heeft Apple de iOS 7.1 update beschikbaar gesteld voor de iPhone, iPad en iPod touch. De grootste verbeteringen die deze met zich meebrengt, bevinden zich onder de oppervlakte. Lees er alles over op onze iOS 7.1-pagina.

Lees meer over iOS 7.1

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's