iOS 7.1 beta 5 voor ontwikkelaars uitgebracht door Apple
Roel van Hout

Er zijn weer ongeveer twee weken voorbij, dus dat betekent dat Apple weer een nieuwe versie van iOS 7 voor ontwikkelaars heeft uitgebracht: zij kunnen aan de slag met iOS 7.1 beta 5.

Daar hebben wij als ‘gewone’ gebruikers dan misschien niet zoveel aan, maar wel is het aardig om even te kijken naar de veranderingen die Apple in iOS 7 beta 5 heeft doorgevoerd. Voor zover bekend op dit moment is er qua uiterlijke veranderingen alleen maar aan het toetsenbord gesleuteld: er zijn nieuwe shift- en caps-lock-knoppen aan het toetsenbord toegevoegd – niets wereldschokkends dus.

iOS 7.1 beta 5 heeft belangrijke updates voor Siri

Wel heeft Apple grote verbeteringen aan Siri aangebracht, zo blijkt uit de release notes: daarin staat te lezen dat er nieuwe, ‘natuurlijk klinkende’ Siri-stemmen voor Australisch en Brits Engels, Japans en Mandarijn zijn toegevoegd.

De Britse (vrouwelijke) variant klinkt daardoor als volgt:

Het is overduidelijk nog steeds niet de stem van een menselijke gesprekspartner, maar je hebt niet langer volledig het gevoel dat je met een blikken robot zit te praten. Over Nederlandse stemondersteuning is helaas nog steeds niets bekend.

iOS 7 beta 5 is te downloaden voor ontwikkelaars. Als het goed is komt er hierna nog één beta-versie, en vervolgens een zogeheten Golden Master van iOS 7.1, waarna een definitieve release niet lang meer op zich zal laten wachten.

→ Lees tot die tijd alles over de aankomende versie van iOS op onze  iOS 7.1 overzichtspagina!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.