Overzicht: dit is er allemaal nieuw in iOS 7.1.1
Gijs Ettes

Apple is afgelopen nacht gestart met de uitrol van een iOS-update voor de iPhone, iPad en iPod Touch: iOS 7.1.1. Het betreft een relatief kleine update met een paar vernieuwingen. Lees verder en kom erachter wat je moet weten over iOS 7.1.1!

iOS 7.1.1 downloadenAllereerst kun je checken of iOS 7.1.1 voor jou apparaat beschikbaar is door naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ te gaan. Daarnaast verschijnt er, net als bij eerdere updates, een melding op je display als de nieuwe versie beschikbaar is.

Naast een aantal belangrijkste bugfixes introduceert iOS 7.1.1 verbeteringen voor Touch ID. Waar de vingerafdrukscanner bij sommige gebruikers voorheen nog wel eens een vingerafdruk ‘vergat’, moet deze nu nauwkeuriger werken. Daarnaast is het virtuele toetsenbord verbeterd, waardoor het sneller en beter reageert op aanrakingen.

Sluit je een extern toetsenbord via bluetooth aan, dan profiteer je van de verbeterde VoiceOver-feature. Laatstgenoemde biedt opties voor toegankelijkheid en maakt het gemakkelijker voor gebruikers met een (visuele) beperking om Apple-toestellen te bedienen.

Een andere fijne feature is dat je in de App Store onder de knop ‘Gratis’ bij een app ziet of deze in-app aankopen biedt. Zo weet je of je te maken hebt met een volledige gratis app of eentje waar je achteraf toch nog voor moet betalen om van alle features gebruik te maken.

iOS 7.1.1 downloaden

iOS 7.1.1 is nu beschikbaar voor de iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPad 2+, iPad Mini (Retina), iPad Air en de laatste generatie iPods. De update weegt 26MB en is dus niet heel groot. Toch verdient het de voorkeur om deze via wifi te downloaden en te installeren op een toestel dat tenminste voor de helft is opgeladen.

  • Categorie:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.