Heb jij iOS 7.0.6 al geïnstalleerd? Veel iOS-gebruikers nog niet!
Gijs Ettes

De adoptiegraad van iOS 7.0.6 is in vier dagen gestegen tot ruim 25 procent, zo blijkt uit cijfers van data-analist Chitika. Een mogelijk reden hiervoor is het beveiligingslek waarmee een eerdere versie van het mobiele besturingssysteem kampte. Toch hebben veel iOS-gebruikers de belangrijke update nog niet geïnstalleerd.

iOS 7.0.6 lost beveiligingslek op

Het beveiligingslek dat met de iOS 7.0.6 update is opgelost, had te maken met ssl-verificatie waardoor gevoelige data als wachtwoorden onderschept kunnen worden. Hoewel in vier dagen de adoptiegraad dus al flink is gestegen, is het overgrote gedeelte van de iOS-gebruikers nog kwetsbaar voor het lek. De cijfers gelden volgens Chitika voor ‘tientallen miljoenen gebruikers in de VS en Canada’, maar zijn ook een indicatie voor het wereldwijde gebruik.

iOS 7.0.6 update

Toch vindt de iOS 7.0.6 update sneller zijn weg naar Apple-apparaten dan de belangrijke iOS 5.1.1 update die in 2012 een gevaarlijk beveiligingslek dichtte. Wie gebruikmaakt van iOS 7 op zijn iDevice of OS X Mavericks op de Mac kan maar beter zo snel mogelijk de update doorvoeren als dat nog niet is gebeurd, om zo het apparaat en alle data erop veilig te houden.

→ Meer lezen over huidige en toekomstige versies van iOS? Bekijk dan het laatste iOS 7 en iOS 7.1 nieuws!

Lees meer over iOS 7

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.