iOS 7.0.6 beschikbaar, dicht lek in iOS 7
Roel van Hout

Tegen de verwachting is komt Apple vóór de release van iOS 7.1 nog met een andere update voor iOS: iOS 7.0.6 is nu beschikbaar en dicht een lek in het besturingssysteem.

Dat geeft wel aan dat het een behoorlijk groot lek was, want Apple had immers ook kunnen wachten tot de release van iOS 7.1, dat naar verluidt halverwege maart verschijnt. Zonder in detail te treden meldt het bedrijf dat een hacker bij bepaalde data kon, die eigenlijk beveiligd zou moeten zijn. Dit kon gebeuren omdat iOS 7 niet in staat was de veiligheid van de verbinding te controleren.

Of je bestanden dus echt in gevaar zijn geweest is niet te zeggen, maar het feit dat Apple er nog gauw mee komt zegt wat ons betreft genoeg. Download de update via instellingen > algemeen > software-update!

iOS 7.0.6 komt nog nét voor iOS 7.1

iOS 7.1 zou op 15 maart worden uitgebracht door Apple. De belangrijkste iOS 7.1 vernieuwingen zetten we al voor je op een rijtje. Naar de verwachting zal de iOS 7.1 update niet zo’n radicale verandering worden in vergelijking met de voorgaande versie. Niettemin brengt de nieuwe versie een aantal belangrijke vernieuwingen met zich mee.

→ Meer lezen? Check het laatste nieuws met betrekking tot iOS 7.1!

Zo moet de iOS 7.1 update de iPhone en iPad gestroomlijnder maken en de verschillende elementen van het besturingssysteem meer in één lijn brengen. Ook wordt de mogelijkheid om te schakelen naar een donker toetsenbord toegevoegd. Daarnaast bevat iOS 7.1 behoorlijke snelheidsverbeteringen en is de telefoon beter bestendig tegen crashes en vastlopers.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.