iOS 7.0.3 verschenen
Roel van Hout

Naast alle app- en software-updates heeft Apple gisteren ook nog iOS 7.0.3 uitgebracht, met enkele verbeteringen en uitbreidingen!

iOS 7.0.3 bevat ten eerste (en voor sommigen misschien wel ‘t belangrijkste) een fix voor iMessage. Veel gebruikers ondervonden problemen met Apple’s berichtendienst – berichten kwamen niet aan, werden niet verzonden – maar die zijn als het goed is nu opgelost.

iOS 7.0.3Daarnaast is er een fix die voorkomt dat kwaadwillenden het codeslot op het toegangsscherm van de iPhone kunnen omzeilen. Ook is het weer mogelijk om vanuit Spotlight op internet te zoeken.

iOS 7.0.3 voegt Keychain toe

Ook is met iOS 7.0.3 Keychain toegevoegd. Apple stelde dit op de WWDC al voor, maar het zat niet in de eerste versie van iOS 7 aangezien het software is die moet samenwerken met Keychain op OSX. Aangezien OSX Mavericks gisteren is uitgebracht (Keychain is daarin ingebouwd) kan Apple het nu ook voor iOS 7 beschikbaar stellen.

Verder heeft Apple een wachtwoordgenerator toegevoegd: Safari doet suggesties voor moeilijkere, unieke wachtwoorden voor je online diensten. Die kunnen als vanzelfsprekend in Keychain worden opgeslagen. Op Keychain komen we later nog terug.

De update is gratis te downloaden: ga daarvoor naar ‘instellingen’ > ‘algemeen’ > ‘software-update’!

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.