iOs 6 vandaag beschikbaar (update 19.20u: iOS 6 is nu beschikbaar)
Redactie

Update 19.20u: iOS 6 is nu beschikbaar.

Ga op je iPhone , iPad of iPod Touch naar: Instellingen > Software-update. Ook kan je de update uitvoeren vanaf iTunes (laatste versie 10.7).

Je hebt 2,5 GB aan vrije schijfruimte nodig om de update uit te kunnen voeren. 

iOS 6 is te installeren op de volgende iOS apparaten:

 • iPhone 3GS
 • iPhone 4
 • iPhone 4S
 • iPhone 5 (standaard al voorgeinstalleerd)
 • iPad 2
 • iPad 3 (“de nieuwe iPad”)
 • iPod touch (4e generatie)
 • Apple TV 2 en 3

iOS 6 beschikbaar op 19 september

Apple brengt vandaag iOS 6 uit voor de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2, The new iPad en vierde en vijfde generatie iPod touch.

In de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem zijn meer dan 200 nieuwe functies toegevoegd. Zodra iOS6 beschikbaar is zullen we hier en via Twitter informeren. Een aantal nieuwe dingen in iOs 6 bespreken we hieronder.

iOS6 met Facebook integratie

Facebook gebruikers kunnen nu nog makkelijker dingen gaan delen doordat Facebook nu volledig geïntegreerd is in iOs 6. Hierdoor ben je in staat om naast het delen van foto’s en het posten van berichten ook al je Facebook contacten (inclusief verjaardagen) te synchroniseren met je iPhone. Ook kun je nu apps en nummers uit iTunes liken.

Via het berichtencentrum kun je nu ook in een paar handelingen dingen delen met je vrienden.

Maps compleet vernieuwd

Ook de standaard applicatie Maps(Kaarten) is onder handen genomen door Apple. Navigeren naar bestemmingen gaat nu nog makkelijker door het zogeheten ‘Turn by Turn Navigation’ waarbij je in 3D overal heen kan navigeren.

Het meest indrukwekkend is de functie ‘Flyover’ waarbij je grote steden in 3D kan aanschouwen. Hieronder een filmpje van Miami in Flyover.

Facetime, panorama en nieuwe belfuncties

Facetime is nu ook zonder WiFi verbinding te gebruiken zodat je overal kan videobellen met andere gebruikers van Facetime.

Ook de nieuwe panorama functie is het proberen waard; met deze functie is het mogelijk om een mooi shot te maken van een nader te noemen panorama. Deze foto kan je bijvoorbeeld mooi gebruiken als cover foto op Facebook. Overigens is dit niet geheel nieuw, bij andere smartphones was deze functie ook al aanwezig.

Als je gebeld wordt als dit even niet uit komt kun je nu snel reageren door tijdens het overgaan van de telefoon een (vooraf ingesteld) bericht te sturen. Ook kun je een reminder instellen of alle inkomende oproepen negeren door de ‘Do Not Disturb’ functie in te schakelen.

Lees voor meer info ons eerdere artikel over iOS6.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Dave

  Ik heb al meteen jullie hulp nodig.
  Na het installeren van IOS 6 vraagt hij om verbinding te maken met het Wifi-netwerk.
  Ik kan mijn netwerk zonder problemen selecteren. Vervolgens wil de iPhone een Log in-pagina op de apple.com website openen waarop het volgende staat vermeld: ‘Hmm, the page you’re looking for can’t be found’. Wanneer ik dit scherm wil annuleren word ik van mijn wifi-netwerk gezwierd en kan ik opnieuw beginnen met hetzelfde resultaat.
  Hebben jullie hier ook problemen mee ondervonden?
  Alvast bedankt voor jullie reactie.

 • Dave , even je netwerk instellingen laten herstellen. ( instellingen – algemeen – helemaal naar beneden scrollen – stel opnieuw in – en kies dan voor herstel netwerkinstellingen..

  Groet.

 • Arnoud

  Na het installeren van IOS 6 moest ik connecten met itunes. Geen probleem heb ik gedaan en hij zegt dat Iphone4 hersteld moet worden.
  Nou dan druk ik op herstellen en op een gegeven moment is hij bezig met herstellen firmware en daarna is het afgelopen en zegt hij dat iphone niet te herstellen is!
  Iemand hier ervaring mee en wat kan ik het beste doen, mijn vrouw is zwanger en ik moet bereikbaar zijn.
  Kunnen ze dit in de applestore herstellen? Telefoon is nog geen jaar oud

 • johns

  @Arnoud:
  heb je de laatste versie itunes? (10.7)
  en heb je al geprobeerd voa de DFU modus te herstellen??
  succes

 • Rave

  Ivm drukte kan het zijn dat het updaten niet goed wil. Probeer het later vandaag of morgen nog eens. Dan heb je geen problemen meer.

 • johns

  ff over iOS 6.. heb een iphone 4 dus geen flyover, dat is wel balen, snel weer google maps downloaden uit de appstore dat was dan toch beter met streetview erbij.

 • Arnoud

  @john nee heb niet nieuwste versie van itunes geinstalleerd dat zou het wel eens kunnen zijn en hoe herstel je de DFU modus.

 • dirk

  @johns Klopt, flyover is helaas alleen beschikbaar voor de iPhone 4S, iPad 2 of later en straks de nieuwe iPhone 😉

 • Maarten

  Geen Streetview en geen youtube, und jetzt?

 • Martijn

  @Maarten:

  Youtube heeft een eigen app uitgebracht. Eventuele favorieten staan in safari onder je bladwijzers.

  Over streetview, daar is ook een mooie (gratis) app voor: Streetviewer. Werkt perfect.

  Mensen die niet in Passbook komen (verbinding itunes store error), ga naar instellingen, algemeen, datum en tijd, “automatisch” uitzetten, jaartal 1 jaar vooruit zetten, passbook opstarten, en daarna weer de tijd op automatisch zetten.

 • Dave

  Gelukt! Bedankt Martin!

 • Amal

  Hoi

  Het gaat slecht met mijn iPhone 4 nadat ik hem heb geupdate naar iOS 6. Alles loopt vast. Hij crasht. Mijn AppS doen het niet ( juize fm en funx bv) ook hoor ik mensen slecht als ik aan et bellen ben. Ik heb alle AppS opnieuw gedownload en nog willen et een paar niet werken. Ik heb spijt dat ik de update heb gedaan. Kan ik terug na iOS 5 of hoe kan ik het anders oplossen?

 • Amal

  Hoi

  Het gaat slecht met mijn iPhone 4 nadat ik hem heb geupdate naar iOS 6. Alles loopt vast. Hij crasht. Mijn AppS doen het niet ( juize fm en funx bv) ook hoor ik mensen slecht als ik aan et bellen ben. Ik heb alle AppS opnieuw gedownload en nog willen et een paar niet werken. Ik heb spijt dat ik de update heb gedaan. Kan ik terug na iOS 5 of hoe kan ik het anders oplossen?

 • Remy

  Na het updaten naar ios6 zelfde probleem….een aantal apps werken niet meer…..

 • Ana

  Iphone 4: Gisteravond heb ik mijn iphone geupdate naar IOS6. Had keurig de versie die hiervoor was. Vervolgens krijg ik een plaatje dat ik hem moet aansluiten op itunes maar als ik hem aansluit op itunes geeft itunes aan dat mijn iphone in de herstelmodus staat en dat ik hem eerst moet herstellen?!!! Ik neem aan dat dan al mijn foto’s, contacten, filmpjes en andere belangrijke dingen verwijderd worden?! Is het mogelijk om hem uit de herstel modus te halen zonder hem te herstellen?! Ben absoluut NIET tevreden met deze nieuwe update…

 • dirk

  Hi Ana, ik zou hier even naar kijken: http://support.apple.com/kb/ht1808?viewlocale=nl_NL&locale=nl_NL

  Als je een reserverkopie hebt gemaakt ben je sowieso niet alles kwijt 😉

 • Voor mensen die niet tevreden zijn met de Apple maps hebben we een nieuwe app gelanceerd: ‘Sparkling Maps’. We gebruiken de google map data en hebben ongeveer dezelfde functionaliteit als de oude google maps, inclusief street view. We werken zelfs aan turn by turn navigatie..

  Dit weekend heeft Apple de app in review genomen. Hopelijk is alles in orde en hebben we de komende week een alternatief!

  sparklingapps.com/sparklingmaps

 • Charlotte

  Hetzelfde probleem, apps werken ook niet meer na de update van ios6. Verder kan ik mijn wifi niet meer aanzetten, dat probleem was ook al vopr ios 6, maar toen dacht ik dat er misschien een verbetering in zat. Niet dus. Kan iemand mij helpen?