iOs 6 vandaag beschikbaar (update 19.20u: iOS 6 is nu beschikbaar)

Update 19.20u: iOS 6 is nu beschikbaar.

Ga op je iPhone , iPad of iPod Touch naar: Instellingen > Software-update. Ook kan je de update uitvoeren vanaf iTunes (laatste versie 10.7).

Je hebt 2,5 GB aan vrije schijfruimte nodig om de update uit te kunnen voeren. 

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iOS 6 is te installeren op de volgende iOS apparaten:

  • iPhone 3GS
  • iPhone 4
  • iPhone 4S
  • iPhone 5 (standaard al voorgeinstalleerd)
  • iPad 2
  • iPad 3 (“de nieuwe iPad”)
  • iPod touch (4e generatie)
  • Apple TV 2 en 3

iOS 6 beschikbaar op 19 september

Apple brengt vandaag iOS 6 uit voor de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2, The new iPad en vierde en vijfde generatie iPod touch.

In de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem zijn meer dan 200 nieuwe functies toegevoegd. Zodra iOS6 beschikbaar is zullen we hier en via Twitter informeren. Een aantal nieuwe dingen in iOs 6 bespreken we hieronder.

iOS6 met Facebook integratie

Facebook gebruikers kunnen nu nog makkelijker dingen gaan delen doordat Facebook nu volledig geïntegreerd is in iOs 6. Hierdoor ben je in staat om naast het delen van foto’s en het posten van berichten ook al je Facebook contacten (inclusief verjaardagen) te synchroniseren met je iPhone. Ook kun je nu apps en nummers uit iTunes liken.

Via het berichtencentrum kun je nu ook in een paar handelingen dingen delen met je vrienden.

Maps compleet vernieuwd

Ook de standaard applicatie Maps(Kaarten) is onder handen genomen door Apple. Navigeren naar bestemmingen gaat nu nog makkelijker door het zogeheten ‘Turn by Turn Navigation’ waarbij je in 3D overal heen kan navigeren.

Het meest indrukwekkend is de functie ‘Flyover’ waarbij je grote steden in 3D kan aanschouwen. Hieronder een filmpje van Miami in Flyover.

http://www.youtube.com/watch?v=Ew5spipkm2E

Facetime, panorama en nieuwe belfuncties

Facetime is nu ook zonder WiFi verbinding te gebruiken zodat je overal kan videobellen met andere gebruikers van Facetime.

Ook de nieuwe panorama functie is het proberen waard; met deze functie is het mogelijk om een mooi shot te maken van een nader te noemen panorama. Deze foto kan je bijvoorbeeld mooi gebruiken als cover foto op Facebook. Overigens is dit niet geheel nieuw, bij andere smartphones was deze functie ook al aanwezig.

Als je gebeld wordt als dit even niet uit komt kun je nu snel reageren door tijdens het overgaan van de telefoon een (vooraf ingesteld) bericht te sturen. Ook kun je een reminder instellen of alle inkomende oproepen negeren door de ‘Do Not Disturb’ functie in te schakelen.

Lees voor meer info ons eerdere artikel over iOS6.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.