iOS 6: FaceTime, Safari, en Mail op de schop
Redactie

Naast de grote veranderingen in Siri, de kaarten applicate, en de bel-functie brengt iOS 6 meer. Zo is Safari onder de schop genomen en zijn er een aantal handige verbeteringen doorgevoerd. De browser gaat beter samenwerken met iCloud en het wordt mogelijk om bestanden te uploaden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

In iOS 6 worden de tabbladen die openstaan in Safari gedeeld via iCloud. Zo wordt het mogelijk om tabbladen die op de iPhone geopend zijn ook op de Mac te openen, en andersom. Met deze verbeteringen komen de apparaten nog dichter bij elkaar te staan, wat ook het doel is van iCloud.

Ook wordt het mogelijk om afbeeldingen te uploaden vanuit de Safari browser. Je kunt dus nu via een upload website foto’s die in de bibliotheek van je toestel staan uploaden naar het web.

FaceTime over 3G

Naast de verbeteringen in de Safari browser heeft Apple in iOS 6 meer kleine verbeteringen doorgevoerd. Zo zal het videobellen met FaceTime naast over Wifi nu ook via de mobiele netwerken mogelijk zijn.

Ook in de Mail applicatie zijn verbeteringen doorgevoerd; je kunt in iOS 6 contacten aanwijzen als VIP. Mails van deze contacten komen dan automatisch in een aparte map terecht, zodat ze duidelijk opvallen tegenover andere mails. Daarnaast wordt het in iOS 6 eindelijk mogelijk om afbeeldingen en video’s direct vanuit het ‘nieuwe bericht’ scherm toe te voegen.

Naast de verbeteringen in de bovenstaande applicaties breng het nieuwe iOS 6 nog meer. Zo is spraakbesturing via Siri verder uitgebreid, en is Facebook beter in iOS geïntegreerd. iOS 6 zal deze herfst als update te downloaden zijn voor iOS-toestellen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.